Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tagad a vadász, aki véletlenül lelőtt egy újfehértói férfit

| 2022. 01. 25. | 19:39:00
Nem érzi bűnösnek magát.
Tagad a vadász, aki véletlenül lelőtt egy újfehértói férfit
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Amint arról a Szabolcsihír előzetesen beszámolt, január 25-én előkészítő ülést tartottak Níregyházán annak a hajdúdorogi vadásznak az ügyében, akit az ügyészség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádol. Az ügyészség 2 év felfüggesztett szabadságvesztést és 600 ezer forint pénzbüntetést szabna ki a vadászra.

[Beillesztett cikk: Vádat emeltek az újfehértói, halálos vadászbaleset elkövetője ellen]

Az állatorvosként dolgozó vádlott gondatlanul biztosította ki a fegyvert, amit ráadásul előző nap használt először – ekkor mutatta meg neki egy vadásztársa, hogyan kell lőni. A puskacsövet lakott terület irányába, az ég felé tartotta, így süvíthetett el a golyó az áldozat udvaráig. A férfi meghallgatása kedden kezdődött el Nyíregyházán.

A vádirat szerint a vadász először két lövést adott le a Szilashátnak nevezett határ menti területen, de nem találta el a célba vett őzeket. Amikor kibiztosította, véletlenül újra elsült a fegyver: ez volt az a végzetes lövés, mely eltlálta az újfehértói férfit. Az áldozat éppen a kertben volt, családja körében. Később vették észre, hogy lövés érte, a kórházban halt meg.

A 46 éves vádlott az előkészítő ülésen nem vallotta magát bűnösnek - írta az rtl.hu.

Mivel a vádlott nem vallotta magát bűnösnek, az ügy tárgyalással, a vádlott kihallgatásával márciusban folytatódik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés