Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Traktoros átverés - négy szabolcsi gazda bánja

| 2022. 01. 28. | 12:05:00
Az ügyészség évekre börtönbe küldené a csalót.
Traktoros átverés - négy szabolcsi gazda bánja
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádat emelt egy szegedi csaló ellen, aki az interneten keresve magának áldozatokat, mezőgazdasági gépeket kínált a piaci árnál jóval alacsonyabb összegért megvételre, azonban ilyen nagy értékű géppel sohasem rendelkezett, csak az előlegeket akarta megszerezni - közölte a Szabolcsihírrel Borsodi-Buss Emese, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője

NAV-os kapcsolataira hivatkozott

A vádlott 2020. év elején tervelte ki a csalást, melyet országszerte véghezvitt. A módszere az volt, hogy a hirdetők részére azt állította, hogy a NAV által lefoglalt mezőgazdasági gépeket személyes kapcsolatai révén a piaci ár töredékéért tudja beszerezni és leszállítani számukra, amennyiben előre átutalják az általa megadott bankszámlaszámra a vételárelőleget.

Jól élt az előlegből

A férfi megyénkben négy sértettől több mint egymillió forintot csalt ki, azonban a megállapodásban foglaltakat nem teljesítette, a megrendelt gépeket nem szállította le, az átutalt előlegeket felélte.

A gépek beszerzésére és leszállítására a vádlottnak valós esélye nem volt, és az nem is állt szándékában, az előlegek megérkezését követően a sértettekkel minden kapcsolatot megszakított.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés