Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pont kerülhet a 2010-es máriapócsi gyilkossági ügy végére

| 2022. 02. 16. | 09:47:00
Vádat emeltek a támadó ellen.
Pont kerülhet a 2010-es máriapócsi gyilkossági ügy végére
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség azt a férfit, aki 2010-ben Máriapócson agyonvert egy idős sértettet, majd eltulajdonította a pénzét.

A vádirat lényege szerint az akkor 30-as éveiben járó, többszörösen büntetett előéletű vádlott 2010-ben Máriapócson élt, ahol megismerkedett az idős sértettel. A sértett nem sokkal azt megelőzően vesztette el a feleségét, amit nehezen dolgozott fel, ezért időszakonként alkoholt fogyasztott. A nyugdíjas férfi jó anyagi körülmények között élt, nyugdíjából és a gazdálkodás eredményéből megfelelő vagyonnal rendelkezett, amiről tudtak a lakókörnyezetében, így a vádlott is. Az italozás során a sértett könnyen ismerkedett az italboltokban, itt ismerte meg őt a vádlott is.

A vádlott rendszeres jövedelemmel nem rendelkezett, alkalmi munkákból tartotta el magát, kisebb vagyon elleni bűncselekményeket is elkövetett.

2010. szeptember 22-ét megelőző napokban a sértett ismételten italozott, több helyi kocsmában is megfordult. 2010. szeptember 22-én a vádlott előbb ismerőseivel kártyázott, majd elment az egyik helyi presszóba, ahol tovább italozott. Itt elfogyott a pénze, ezért 20 óra után nem sokkal elhatározta, hogy a szórakozáshoz pénzt fog szerezni. A vádlott elment a sértett máriapócsi családi házához, a nyitott kiskapun bejutott az udvarra, majd a szúnyoghálót kivágva a bukóra hagyott ablakot kinyitotta, és bemászott a lakásba. A szobában alvó sértett erre felébredt, és magához vette a párnája alatt tartott riasztópisztolyt, azonban a vádlott ezt kicsavarta a kezéből, és legalább húsz alkalommal a pisztollyal a sértett koponyájára ütött nagy, illetve közepes erővel.

A sértettnek rendkívüli fájdalommal járó koponyacsonttörései és agyzúzódása keletkezett, és kb. 30 percen belül a helyszínen elhalálozott.

A vádlott ezt követően átkutatta a lakást, ahonnan ismeretlen összegű készpénzt tulajdonított el, és magával vitte a 35 ezer forint értékű riasztópisztolyt is, majd az ablakon keresztül távozott. A sértettet két nappal később a hozzátartozói találták meg. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség a letartóztatásban lévő, többszörös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben azt indítványozta a vádiratban, hogy a bíróság életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélje és tiltsa el a közügyek gyakorlásától. A nyomozás során a szakrétői vizsgálatok miatt hatmillió forintot meghaladó bűnügyi költség is felmerült, melynek megfizetése is a vádlottra vár.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés