Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elítélték a papi gyilkost Nyíregyházán

| 2022. 03. 31. | 13:29:00
Barátját, szállásadóját fojtotta meg. De már megbánta.
Elítélték a papi gyilkost Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kilenc év börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki szintre napra pontosan egy évvel ezelőtt szóváltásba keveredett barátjával, majd megfojtotta.

A Nyíregyházi Törvényszék március 31-én S.M. vádlottat 9 év börtönbüntetésre és 9 év közügyektől való eltiltás mellékbüntetésre ítélte emberölés bűntette miatt - közölte a Szabolcsihírrel Resán Dalma sajtószóvivő.

Az ítéleti tényállás szerint a vádlott és a későbbi áldozat több éve voltak barátok. S. M. barátja lakásában lakott alérletben. 2021. március 28-án a vádlott egy családi rendezvényről tért haza albérletébe, ahol a konyhában, egy széken ülve erősen ittas állapotban találta a barátját. Szóváltás alakult ki közöttük, melynek során a vádlott odalépett a széken ülő férfihoz és két kézzel olyan erősen és hosszasan megszorította a nyakát, hogy attól a férfi megfulladt, és a helyszínen elhalálozott.

[Beillesztett cikk: Tagad a Papon történt gyilkossággal vádolt férfi]

A vádlott később telefonon értesítette a mentőket. A férfi a bíróság előtt az utolsó szó jogán elmondta, hogy sajnálja, ami történt, megbánta tettét.

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyészség, a vádlott és védője is fellebbezést jelentett be, így a jogerős döntést a Debreceni Ítélőtábla fogja meghozni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés