Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kiszámlázzák a rendőrtaxit a tiszaadonyinak

| 2022. 03. 23. | 13:07:00
A kényelemnek ára van.
Kiszámlázzák a rendőrtaxit a tiszaadonyinak
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hatóság félrevezetése miatt emelt vádat az ügyészség az ellen a 25 éves férfi ellen, aki az éjszakai órákban Vásárosnaményból nem tudott hazamenni, ezért valótlan bejelentést tett a rendőrségre, hogy a rendőrök a meghallgatása után őt  hazavigyék.

A vádirat szerint a fiatal férfit 2021 szeptemberében, este 10 óra körül ittas kerékpározás miatt Tiszaadonyban igazoltatták, majd szabálysértési eljárás lefolytatására bevitték a Vásárosnaményi Rendőrkapitányságra. Innen éjfél körül engedték ki - közölte a Szabolcsihírrel Borsodi-Buss Emese, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Mese volt a rablás

A férfi az éjszakai órákban azonban nem tudott hogyan hazamenni Tiszaadonyba, ezért hajnali 1 óra körül egy nyilvános fülkéből telefonált a Vásárosnaményi Rendőrkapitányságra, és előadta, hogy a belvárosban ismeretlenek ellopták a pénztárcáját, a benne lévő 60 ezer forint készpénzzel és egy 200 ezer forint értékű arany nyaklánccal.

A rendőrjárőrök őt meghallgatták, majd rendőrautóval a Vásárosnaménytól mintegy 20 kilométerre lévő tiszaadonyi otthonába szállították.

A lopás miatt indult büntetőeljárásban kiderült, hogy a férfi bejelentése valótlan volt, nem loptak el tőle sem készpénzt, sem ékszert, a férfi célja a valótlan bejelentéssel az volt, hogy a rendőrök a hajnali órákban hazaszállítsák.

Nem vették tréfára

A vádlott a valótlan bejelentéssel a hatóságot félrevezette, a rendőrséget feleslegesen dolgoztatta, az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés