Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sötétben, feketében - az út közepén sétált a 41-esen

| 2022. 03. 18. | 12:48:00
Vádat emeltek a férfi ellen a közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt.
Sötétben, feketében - az út közepén sétált a 41-esen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat az ügyészség egy férfivel szemben, aki tavaly májusban, késő este, a 41-es számú főúton, a forgalmi sáv közepén szándékosansan szembe sétált a forgalommal, ezzel veszélyeztetve a közlekedők biztonságát - közölte a Szabolcsihírrel Borsodi-Buss Emese helyettes sajtószóvivő.

A középkorú férfi 2021 májusában este 10 óra körüli időben gyalogosan közlekedett a 41. számú főút lakott területen kívüli szakaszán Apagy felől Levelek irányába. Egy hirtelen ötlettől vezérelve kiment a forgalmi sáv közepére, a forgalommal szembe fordult, és kezeit széttárva folytatta közlekedését.

Vészfékezett

Ezzel egyidőben a főúton személygépkocsival szabályosan közlekedett a sértett, amikor észlelte a forgalmi sáv közepén a járművétől kb. 50 méterre sötét ruházatban, fényvisszaverő mellény nélküli lépkedő vádlottat. Azért, hogy az ütközést elkerülje vészfékezett, és a személygépkocsit hirtelen balra kormányozta. A gépjármű ugyan megcsúszott, azonban ellenkormányzással sikerült visszatérnie a saját forgalmi sávjába, majd az útpadkán megállni. Szerencsére személyi sérülés nem történt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés