Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vád: fiataloknak adtak drogot Baktalórántházán

| 2022. 03. 18. | 12:41:00
Többen lettek rosszul, egyikük kórházba került.
Vád: fiataloknak adtak drogot Baktalórántházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kábítószer kereskedelem miatt emelt vádat az ügyészség az ellen a két baktalórántházi férfi ellen, akik lakókörnyezetükben, a köznyelvben „krek”-ként ismert droggal ismertették meg a fiatalokat, akik közül többen rosszul lettek a kábítószertől - közölte a Szabolcsihírrel Borsodi-Buss Emese a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője.

A kér férfi maga is rendszeresen fogyasztott kábítószert, amit 2021 nyarán több baktalórántházi fiatallal megismertettek. Először ingyenesen, majd pénzért egy-egy adag kábítószert fiatalkorú személyeknek átadtak, alkalmanként velük együtt is fogyasztottak.

A fiatalok a bódultságot okozó szertől rosszul lettek, hányingerre, fejfájásra, hallucinációra, és mellkasfájdalomra panaszkodtak, egyikük kórházba is került.

Ez az újfajta kábítószer, melynek melegítés hatására keletkező párlatát juttatják a fogyasztók a szervezetükbe, nemrég jelent meg az illegális kábítószer piacon, és nagyon veszélyes, különösen a fiatalokra. Az ügyészség továbbra is szigorúan kíván fellépni a drogterjesztőkkel szemben, vádiratában börtönbüntetés kiszabását indítványozta mindkét vádlottal szemben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés