Hirdetés

Ittasan kerítést döntött Ibrányban

Szabolcsihír

2022.04.01. 11:42

Ittasan kerítést döntött Ibrányban

Meg még egy melléképületet is rommá tört.

Hirdetés

Hirdetés

Ittasan ült volán mögé az a fiatal férfi, aki tavaly decemberben, Ibrányban a nedves úton megcsúszott, nekiütközött egy betonoszlopnak, majd letarolt egy kerítést és egy melléképületet is.

A vádirat szerint a 21 éves férfi születésnapi bulin volt, ahol röviditalt és sört fogyasztott. Hajnalban úgy döntött, hogy ittasan autóba ül, és hazavezet a szomszédos faluban élő családjához - közölte a Szabolcsihírrel  ​Borsodi-Buss Emese, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője. Hozzátette: autójával a férfi Ibrányban azonban egy kanyarban megcsúszott, az útpadkára hajtott, majd nekiütközött egy beton villanyoszlopnak. A vádlott személygépkocsija ezután továbbsodródott, és előbb egy kerítésének, majd egy melléképületnek ütközött, végül pedig a tetejére borulva állt meg.

A vádlott olyan sebességgel közlekedett, hogy az ütközés erejétől a beton kandeláber eltört, az ingatlan kerítése pedig 24 méter hosszan kidőlt. A melléképület teljesen használhatatlan lett.

A helyszínre érkező rendőrjárőrök észlelték a vádlott ittasságát, ezért előállították, és a vezetői engedélyét is elvették.

Az ügyészség vádiratában a férfivel szemben pnzbüntetés kiszabását indítványozta a bíróságnak, továbbá, hogy tiltsa el a közúti járművezetéstől, és kötelezze a bűnügyi költség megfizetésére.
ittas járművezetés

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés