Hirdetés

Megijedt, és kidobta a kábítószert az autó ablakán a nagydobosi nő

szabolcsihir.hu

2022.04.08. 10:46

Megijedt, és kidobta a kábítószert az autó ablakán a nagydobosi nő
(Fotó: police.hu)

A nyomozók az M3-as autópályán fogták el őt és élettársát.

Hirdetés

Hirdetés

Feltételezett kábítószer-kereskedőkön ütöttek rajta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság és a Mátészalkai Rendőrkapitányság rendőrei április 7-én este az M3-as autópálya Szabolcs megyei szakaszán. A rendőrök gyanúja beigazolódott, amikor intézkedés alá vonták a gyorsforgalmi úton Budapest felől Mátészalka irányába tartó személygépkocsit és annak utasait, K. G. 37 éves és R. K. 39 éves nagydobosi lakosokat – írja a police.hu.

A személygépkocsit a férfi K. G. vezette, mellette a jobb oldali első ülésen élettársa, R. K. utazott.

A nő látta a megállásra felszólító rendőri jelzést, erre az autó ablakán kidobott egy csomagot.

A szabolcsi nyomozók helyszíni szemle alá vonták a csomagot, amelyben 84,9 gramm mennyiségű kábítószer gyanúját keltő anyagot találtak, amely a gyorsteszttel elvégzett vizsgálat eredménye alapján amfetamin hatóanyagú kábítószer.

Az intézkedés alatt a nő egy másik csomagtól is próbált megszabadulni:már rendőrök állták körbe, amikor egyik tenyeréből a földre ejtett egy alufólia-csomagot, amelyben 9,6 gramm – az elsődleges adatok alapján a nagyobb csomagban lévő anyaggal azonos hatóanyagot tartalmazó – kábítószer gyanúját keltő fehér színű massza volt.

A megalapozott gyanú szerint az élettársak a kialakított vevőkörükbe tartozóknak anyagi haszonszerzés érdekében nagydobosi otthonukban árusították a kábítószert. Az ügyben a Mátészalkai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást. A nyomozók mindkét gyanúsítottat kihallgatták, a férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, a nő szabadlábon védekezhet.
kábítószerSzabolcs-Szatmár-Bereg megyeM3-as autópálya

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés