Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rács mögött a házat családjára gyújtó, szabolcsi férfi

| 2022. 04. 20. | 15:57:00
Akár életfogytig tartó börtönbüntetésre is ítélhetik.
Rács mögött a házat családjára gyújtó, szabolcsi férfi
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója április 20-án a több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt indult eljárásban 1 hónapra elrendelte K.F. gyanúsított letartóztatását - közölte a Szabolcsihírrel Resán Dalma sajószóvivő.

Meggyújtotta a függönyt

A megalapozott gyanú szerint a férfi április 17-én, húsvét vasárnap ittas állapotban megjelent az édesanyja Szabolcs megyei lakásánál, ahol meggyújtotta a bejárati ajtó melletti függönyt, miközben azt kiabálta, hogy rájuk gyújtja a házat. A tüzet észlelte a lakásban tartózkodó édesanyja és unokája, akik az időközben odaérkező ismerősük segítségével eloltották a tüzet.

Megöléssel fenyegetette őket

A férfi ezután visszament a házba, és megpróbálta betörni annak a szobának az ajtaját, ahova a sértett és unokája bemenekült a gyanúsított elől. Miközben a férfi továbbra is azt kiabálta, hogy megöli a szobában lévőket, és rájuk gyújtja a házat, a másik szobában lévő bútorokat meg is gyújtotta. Eközben az unoka a szobaablakon keresztül kimenekült a házból. Mivel a sértett megérezte a füstszagot, kinyitotta a szoba ajtaját. A gyanúsított ekkor egy késsel a kezében állt és szúró mozdulatot tett édesanyja felé, aki azonban két kézzel meglökte a gyanúsítottat és kimenekült a házból. A tüzet az időközben értesített tűzoltók eloltották.

Többször volt már büntetve

Az ügyben a nyomozás még folyamatban van. Mivel a gyanúsítottat többször volt már büntetve, köztük hasonló jellegű bűncselekmény miatt, sőt jelenleg is van vele szemben másik büntetőeljárás folyamatban, a bíróság döntése szerint megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra helyezése esetén újabb bűncselekményt követne el a sértett sérelmére.

Figyelemmel arra, hogy a férfit akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja a nyomozóhatóság, fennáll a veszélye annak is, hogy a hatóságok elől elszökne, elrejtőzne vagy tanúk befolyásolásával megnehezítené a bizonyítást. Mindezekre tekintettel a bíróság elrendelte letartóztatását.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés