Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Életveszélyesen bántalmazta apját – elítélték

| 2022. 05. 05. | 18:55:00
A Nyíregyházi Törvényszék több súlyosító körülményt vett figyelembe.
Életveszélyesen bántalmazta apját – elítélték
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Törvényszék május 5-én ifj. V.M. vádlottat testi sértés bűntette miatt 3 év 6 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte. Az ítéleti tényállás szerint 2019. május 24-én a vádlott és édesapja nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztottak, majd szóváltásba kerültek egymással. A vita során a vádlott a fotelben ülő édesapja fejét több alkalommal megütötte, magához vett egy fadarabot és azzal bántalmazta tovább a sértettet, aki 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A sértett ezt követően a földre került, de a vádlott még ekkor is tovább folytatta tettét, életveszélyes sérüléseket okozva édesapjának. Ezután a vádlott a földön fekvő sértettet magára hagyta, és távozott a helyszínről.

Ezután a sértett öngyilkosságot követett el otthonában, életét a rövid időn belül kiérkező mentősök sem tudták megmenteni.

A bíróság az ítéletének meghozatala során súlyosító körülményként vette figyelembe, hogy a vádlott büntetett előéletű, ittas állapotban, védtelen, ittas hozzátartozója sérelmére követte el a bűncselekményt. Enyhítő körülményként értékelte azonban, hogy kiskorú gyermekei eltartásáról gondoskodik, valamint azt, hogy részben beismerő vallomást tett. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés