Hirdetés

Gyérítik a szúnyogokat Záhonyban

Szabolcsihír

2022.05.13. 15:50

Gyérítik a szúnyogokat Záhonyban
A kép illusztráció

Zsurk és Győröcske területén is kijuttatják a szert.

Hirdetés

Hirdetés

Záhony, Zsurk és Győröcske belterületein földről gyérítik a szúnyogokat május 13-án (péntek) a napnyugta utáni órákban. Rossz idő esetén a védekezést a következő napon, ugyanebben az időben végzik el.

A gyérítésre alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani, és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Záhony

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés