Hirdetés

Régészeti kutatások a nyíregyházi déli ipari parkban

Szabolcsihír/Közbeszerzési Értesítő

2022.05.09. 12:31

Régészeti kutatások a nyíregyházi déli ipari parkban
A kép illusztráció: pixabay.com

Kezdődhet a feltárás az M49-es vonalán is.

Hirdetés

Hirdetés

Régészeti feltárásokra írt ki közbeszerzést a nyíregyházi Jósa András Múzeum. Elsősorban az M49-es gyorsforgalmi út Őrtől a román határig tartó szakaszán és a nyíregyházi déli ipari parkban folynak majd a munkálatok.

Próbafeltárásokat már előzetesen végeztek, leginkább szarmata, avarkori, bronzkori leletekre számítanak. Temetőt eddig nem találtak, inkább telepek esnek azokra a területekre, melyek feltárása a közbeszerzésben szerepel - tudtuk meg Körösfői Zsolttól, a pályázat kapcsolattartójától, a régészeti osztály vezetőjétől.

A Közbeszerzési Értesítőben május 9-én jelent meg, hogy a múzeum által kiírt közbeszerzés, mely a régészeti feltáráshoz kapcsolódó feladatok ellátására vonatkozik vállalkozási szerződés keretében, eredményes volt. A munka 4 részből áll:
1. Régészeti feltárásokon, kapcsolódó kisegítői feladatok ellátása
2. Régészeti feltárásokhoz kapcsolódó geodéziai és térinformatikai feladatok ellátása
3. Régészeti leletvizsgálati feladatok ellátása
4. Régészeti geofizikai (magnetométeres) vizsgálatok végzése komplett terepi mérésekkel és kiértékeléssel, dokumentációkészítéssel

Az első három részre a legkedvezőbb ajánlatot a budaörsi Salisbury Régészeti Kft. adta, míg a 4. rész nyertese a kiskunlacházi Archeodata 1998 Kereskedelmi és Szolgáltató BT. Az összköltség nettó 122 millió 30 ezer forint.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyerégészet

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés