Hirdetés

Szabolcsi tűzoltó lehetsz - gyermeknapon

Szabolcsihír

2022.05.27. 12:11

Szabolcsi tűzoltó lehetsz - gyermeknapon
Fotó: Facebook

Egy napra valóra váltják a legkisebbek álmát.

Hirdetés

Hirdetés

Minden gyermek szeretne tűzoltó lenni, a katasztrófavédelem pedig gyermeknapon lehetőséget is biztosít erre. Május utolsó vasárnapja a katasztrófavédelemnél ismét a kicsikről szól, megnyílnak előttük a tűzoltóságok kapui. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 21 pontján várják a tűzoltók a gyermekeket, szüleiket és kísérőiket - tájékoztatta a Szabolcsihírt Dudás Szilvia tűzoltó főhadnagy, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóügyeletese.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 7 hivatásos tűzoltóság mellett 14 önkormányzati tűzoltóság és önkéntes tűzoltó egyesület is fogadja az érdeklődő kicsiket és szüleiket.

Az elmúlt években a járvány miatt nem tudtuk fogadni a gyerekeket, azonban most újra megismerkedhetnek a tűzoltók izgalmas életével - tette hozzá Dudás Szilvia. A nap folyamán a tűzoltók több próbariasztást is tartanak, így az emeletről lecsúszó tűzoltókkal és szirénázó tűzoltóautókkal egyaránt találkozhatnak az érdeklődők. Az tűzoltólaktanyák ingyenesen, mindenféle előzetes regisztráció nélkül látogathatóak 10 órától egészen 16 óráig.

A résztvevő hivatásos tűzoltóságok listája ide kattintva érhető el, míg az önkormányzati és önkéntes tűzoltóságok listája itt látható.

tűzoltósággyermeknap

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés