Hirdetés

Vascsővel esett szomszédjának a beregi

Szabolcsihír

2022.05.12. 09:45

Vascsővel esett szomszédjának a beregi
A kép illusztráció

Négy évre számíthat.

Hirdetés

Hirdetés

Életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja az ügyészség azt a férfit, aki egy születésnapon vascsővel fejbe vágta a szomszédját - közölte a Szabolcsihírrel Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vádiratának lényege szerint 2021. március 31-én az egyik beregi településen két család is születésnapot ünnepelt egymástól pár háznyira. Napközben folyamatosan szóváltás volt a családok között, pontosan már senki sem emlékszik arra, hogy mi volt a vita kiváltója.

Este hét órakor a sértett egy karóval a kezében átment a másik ünneplő családhoz, ahol a vádlottat az udvaron szidalmazni kezdte. A sértett a karóval a földre is csapott, majd távozott a helyszínről. Ekkor a vádlott az udvaron magához vett egy 1 méter hosszúságú vascsövet, és a sértett után szaladt, majd mikor utolérte, lendületből igen nagy erővel hátulról a fején megütötte. A sértett összeesett az ütéstől, a koponyája olyan súlyosan megsérült, hogy 5-6 hónap kellett a gyógyuláshoz.

A vádlott beismerő vallomást tett a nyomozás során, nagyon sajnálja a történteket, a sértettnek viszont olyan emlékezetkiesése volt, hogy semmit nem tudott elmondani a bűncselekményről.

Az ügyészség a vádiratban azt indítványozta, hogy amennyiben a vádlott nem ragaszkodik a tárgyalás megtartásához és beismerő vallomást tesz, a bíróság 4 év börtönbüntetésre ítélje.

Az eljárás a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik.

Életveszélyt okozó testi sértés

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés