Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bekapcsolódik a fényeslitkei terminál a nemzetközi áruszállításba

| 2022. 06. 22. | 13:30:00
Együttműködési megállapodást kötött az EUROGATE Rail Hungary Zrt. és az East-West Gate.
Bekapcsolódik a fényeslitkei terminál a nemzetközi áruszállításba
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Együttműködési megállapodást kötött Európa vezető konténerterminál-üzemeltetője, a EUROGATE Csoport hazai vasúti leányvállalata, az EUROGATE Rail Hungary Zrt. (ERH) az East-West Gate (EWG) beruházójával, hogy a fényeslitkei terminált bekapcsolják európai vasúti áruszállítási útvonalhálózatba.

A megállapodással az ERH ügyfelei számára közvetlen vasúti kapcsolat jön létre a kontinens legnagyobb és legmodernebb szárazföldi terminálja, az EWG és számos nagy európai terminál között. Emellett az EWG Fényeslitkéről keleti irányba is közvetlen kapcsolatot biztosít az ERH ügyfeleinek –olvasható a közleményben.

[Beillesztett cikk: A végéhez közeledik a fényeslitkei terminál építése]

Közvetlen kapcsolat

Az EUROGATE Rail Hungary Hamburg, Duisburg, München, Bécs, Budapest és Arad, valamint a fényeslitkei EWG terminál között kínál közvetlen kapcsolatot vasúti áruszállításra, ezenfelül az ERH ügyfelei igénybe vehetik az EWG átrakodási és tárolási szolgáltatásait.

A megállapodás a vasúti logisztikai együttműködés mellett technológiai tudástranszferre is kiterjed. A legmodernebb technológiával épült EWG beruházója megosztja működési tapasztalatai az EUROGATE-tel az 5G-magánhálózatról, a távoli daruműködtetésről, a virtuális szimulációról és más modern logisztikai fejlesztésekről.

Az együttműködési megállapodást Christopher Beplat, az ERH anyavállalata, az EUROGATE Intermodal GmbH ügyvezető igazgatója és Tálosi János, az East-West Intermodális Logisztikai Zrt. vezérigazgatója írta alá. – Ezzel a megállapodással nemcsak kulcsfontosságú új piacok irányába biztosítunk kapcsolatot ügyfeleinknek, hanem az EWG értékes technológiai tapasztalata segít abban, hogy az iparág élvonalában maradjunk – mondta Christopher Beplat.

– Az EUROGATE-tel létrejött együttműködés nemcsak az EWG, hanem az egész magyar vasúti logisztika számára fontos, hiszen bekapcsoljuk Magyarországot a nemzetközi vasúti logisztikai hálózatba – hangsúlyozta Tálosi János. Magyarország egyre fontosabb szerepet tölt be a kelet-nyugati kereskedelemben: az áruforgalom az elmúlt néhány évben jelentősen bővült, és az EWG tovább növeli a Magyarországon keresztül történő szállítás vonzerejét.

Christopher Beplat és Tálosi J

Végső fázisban a próbaüzem Európa legmodernebb terminálján

A fényeslitkei East-West Gate terminálon már végső fázisban van a hatósági engedélyezést megelőzően a technológiai berendezések próbaüzeme. A terminálon minden a terveknek megfelelően működik: 5G-kapcsolaton keresztül, távolról, egy ultramodern operátori teremből irányítják az óriásdarukat, valamint a vasúti és közúti beléptetőkapukat.

A 3D-s digitális ikerterminál valós időben nyomon követi a terminálon zajló folyamatok, és jelez, ha rendellenességet tapasztal. A terminál várhatóan júniusban nyílik meg a szükséges vasúthatósági engedélyezést követően.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés