Hirdetés

Vádat emeltek a férfi ellen, aki nem adott elsőbbséget a 41-esen

Szabolcsihír

2022.06.10. 13:34

Vádat emeltek a férfi ellen, aki nem adott elsőbbséget a 41-esen
Figyelmen kívül hagyta a táblát

Hárman szenvedtek súlyos sérüléseket Baktalórántházánál.

Hirdetés

Hirdetés

A 41-es számú főúton, Baktalórántháza térségében okozott balesetet az a férfi, aki nem adta meg az elsőbbséget a főútvonalon közlekedő autósnak. Hárman szenvedtek súlyos sérüléseket.

A 65 éves férfi tavaly szeptemberben, Baktalórántháza lakott területén kívül közlekedett a 41-es számú főút felé. Amikor a főút kereszteződéséhez ért, az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblát figyelmen kívül hagyva, lassítás, megállás nélkül behajtott útkereszteződésébe, ahol nekiütközött a neki jobbról, a védett útvonalon, szabályosan közlekedő személygépkocsinak - mondta el az ügyről Borsodi-Buss Emese, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Az ütközés ereje akkora volt, hogy mindkét személygépkocsi megpördült, és egymástól 15 méterre álltak meg. A balesetben hárman súlyosan megsérültek, a vétlen sofőr és utasa, valamint a vádlott utasa, akik közül egyikük sérülése maradandó fogyatékossággal gyógyult.

A baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte a KRESZ-t. Az útkereszteződésben a jelzőtábla ellenére nem állt meg, és nem adott elsőbbséget a szabályosan, védett úton közlekedő gépjárműnek.

A büntetlen előéletű férfivel szemben az ügyészség végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását és járművezetéstől eltiltást indítványozott.

41-es főútSzabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés