Hirdetés

Hirdetés

Választás: ők az új szabolcsi polgármesterek

MTI

2022.06.26. 22:36

Választás: ők az új szabolcsi polgármesterek
Fotó: MTI/archív

Öt településen tartottak időközi voksolást.

Hirdetés

Öt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen tartottak időközi polgármester-választást vasárnap: Anarcson, Papon, Nyírkércsen, Darnón és Nyírpilisen. Négy településen független induló, egy helyen pedig a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte el a településvezetői tisztséget.

Nyírkércsen Rostás János Tibor (Fidesz-KDNP) volt az egyetlen jelölt a posztra, a 220 leadott voksból 193 érvényes szavazatot kapott - közölte az MTI-vel Kovács-Szilvási Ágota jegyző.

Anarcson 844-en éltek választójogukkal, a független jelöltek közül Kertész Zoltán 566, Pintér László 249, Nagyné Bacskai Anasztázia 27 szavazatot kapott - mondta Váriné Lunczer Enikő jegyző.

Papon 901 választó jelent meg az urnáknál, a két független jelölt közül Kántor Tamás 439, míg Maximovits György 453 érvényes szavazatot kapott, így utóbbi lett a polgármester - tájékoztatta Harmati Tamás, a helyi választási bizottság elnöke az MTI-t.

Darnón Erdei Anita körjegyző közlése szerint a megjelent 76 választóból 67-en a független Bíró Miklósra voksoltak, kihívója, a szintén független Balogh István nyolc szavazatot kapott, egy voks pedig érvénytelen volt.

Nyírpilisen 443 választó szavazott, a három független jelölt közül Buzás Jánosné 210, Lakatos Bertalan 192, míg Csiki László 41 szavazatot szerzett - közölte Kerekes Imre jegyző.

Anarcson, Papon és Nyírkércsen a képviselő-testület feloszlása miatt, míg Darnón és Nyírpilisen lemondás, illetve összeférhetetlenség volt az oka az új polgármester választásának; előbbi három településen képviselőket is választhattak.

PapIdőközi polgármester-választásAnarcsNyírkércsNyírpilisDarnó

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés