Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Állatkínzásért kell felelnie a tiszanagyfalui nőnek

| 2022. 07. 15. | 13:03:00
Úgy költözött Németországba, hogy sorsára hagyta kutyáját.
Állatkínzásért kell felelnie a tiszanagyfalui nőnek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Állatkínzás miatt kell felelnie annak a nőnek, aki családjával együtt külföldre költözött, és a lakatlan ingatlan udvarán magára hagyta keverék kutyáját. Csak a szomszéd jóindulatán múlt, hogy az állat nem pusztult el.

A nő és családja már korábban is külföldön élt, de pár éve hazaköltöztek, és vettek egy házat Tiszanagyfaluban. Ekkor két kutyát is beszereztek. 2022 márciusában úgy döntöttek, hogy végleg visszaköltöznek Németországba - közölte az üggyel kapcsolatban Borsodi-Buss Emese, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

A vádlott ekkor ez egyik kutyát elajándékozta, a másikat viszont nem tudta. Így amikor elköltözött, a közepes testalkatú, staffordshire terrier fajtájú keverék kutyát felügyelet nélkül, a lakatlan portán hátra hagyta.

Az állat csak azért nem pusztult el, mert a vádlott szomszédja az állatot sajnálatból minden nap megetette, és friss vízzel látta el.

A kutya az elhanyagolt életmód miatt beteg lett, szív- és bőrférgesség alakult ki nála. A szakszerű orvosi segítségnek köszönhetően gyógyítható volt, azonban ellátás nélkül a kutya elpusztulásához vezetett volna.

Az ügyészségi szóvivő helyettes felhívta a figyelmet: aki gerinces állatát elűzi, elhagyja, vagy kiteszi állatkínzás vétségét valósítja meg. A nének ezért a tettéért bíróság előtt kell felelnie.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés