Hirdetés

Emberölés kísérlete Vaján - letartóztatták a molotov koktéllal támadót

Szabolcsihír

2022.07.27. 15:46

Emberölés kísérlete Vaján - letartóztatták a molotov koktéllal támadót

Többször ítélték már el, legutóbbi büntetésének letöltését még nem sem kezdte.

Hirdetés

Hirdetés

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója július 27-én a több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt indult eljárásban augusztus 27-ig elrendelte R.Cs. gyanúsított letartóztatását - közölte a Szabolcsihírrel Resán Dalma, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvívője.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított egy korábbi nézeteltérésük miatt revansot kívánt venni a sértetten, ezért július 24-én éjjel megjelent annak vajai lakása előtt. A gyanúsított magával vitt egy benzinnel teli üvegpalackot is (molotov koktélt), majd azt meggyújtotta és a ház homlokzatára dobta.

Az üveg ekkor darabokra tört, meggyújtotta a lakóház stablondeszkáját és egy elektromos kötöződobozt is. A gyanúsított ezt követően kerékpárjával távozott a helyszínről.

A házban alvó sértett észlelte a tüzet, és eloltotta. Rajta kívül még ketten tartózkodtak a tűz keletkezésekor az ingatlanban, akik csak azután észlelték a történteket, mikor a sértett a tüzet már eloltotta.

A gyanúsított többször volt büntetve, legutóbb 2022. júniusában szintén személy elleni erőszakos bűncselekmény elkövetése miatt börtönbüntetésre ítélte a bíróság, büntetésének letöltését még nem kezdte meg. Jelenlegi tettét korábbi elítéléséből eredő felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el. Figyelemmel arra is, hogy kiemelten súlyos bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja a nyomozóhatóság, a bíróság döntése szerint fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábra helyezése a gyanúsított a hatóságok elől elszökne, elrejtőzne vagy előéletére tekintettel újabb bűncselekményt követne el, ezért elrendelte letartóztatását.

A végzés nem végleges. Az ügyészség tudomásul vette, de a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be ellene a férfi szabadlábra helyezése érdekében.
emberölés kísérlete

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés