Hirdetés

Letartóztatták a lánya megölésével gyanúsított nőt

Szabolcsihír

2022.07.19. 14:07

Letartóztatták a lánya megölésével gyanúsított nőt
A kép illusztráció

Élettársával együtt gyilkolhatta meg gyermekét a piricsei anya.

Hirdetés

Hirdetés

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója július 19-én a bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indult eljárásban 2022. augusztus 19-ig elrendelte K-né F.M. gyanúsított letartóztatását - közölte a Szabolcsihírrel Resán Dalma sajtószóvívő.

Az asszony élettársával és fogyatékkal élő gyermekével élt közös lakóházban egy Szabolcs megyei településen.

A megalapozott gyanú szerint július 7-én az esti órákban az asszony és élettársa olyan súlyosan bántalmazta a nő önálló életvitelre képtelen 21 éves gyermekét, hogy a fiatal a helyszínen életét vesztette.

A gyanúsított büntetlen, de jelenleg egy kiemelten súlyos - akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető – bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja a nyomozó hatóság. Erre tekintettel a bíróság döntése szerint fennáll a veszélye annak, hogy szabadlára helyezése esetén a hatóságok elől elszökne, elrejtőzne, vagy a szintén gyanúsított élettársával megkísérelné felvenni a kapcsolatot, vele összebeszélne és ezzel megnehezítené a bizonyítást, így elrendelte letartóztatását.

A végzés végleges.

A piricsei asszony élettársát (O.T. gyanúsítottat) korábban, július 11-én letartóztatta a bíróság, szintén  egy hónap időtartamra.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés