Hirdetés

Letartóztatták a szabolcsit, aki baltával ment rabolni

Szabolcsihír

2022.07.01. 14:21

Letartóztatták a szabolcsit, aki baltával ment rabolni
A kép illusztráció: pixabay.com

Nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolják.

Hirdetés

Hirdetés

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója július 1-jén a nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt indult eljárásban augusztus 01-ig elrendelte V.A. gyanúsított letartóztatását - közölte a Szabolcsihírrel Gunyecz Zoltán, a Nyíregyházi Törvényszék Büntető Kollégiumának vezetője.

A megalapozott gyanú szerint a férfi június 29-ére virradó éjszaka az ablakon keresztül bement a sértett Szabolcs megyei lakásába, majd egy baltával többször megütötte a fejét.

Miközben a sértett az ütésektől eszméletét vesztette, a gyanúsított magához vette a lakásban talált 150.000 forintot, valamint a sértett autójának indítókulcsát. Ezután a férfi a bejárati ajtót kívülről kulcsra zárta, majd elindult a sértett autójával, azonban azzal útközben balesetet szenvedett, amelynek során a gépkocsi kigyulladt.

A sértettet a tűzoltóság értesítésére kiérkező rendőrjárőr találta meg otthonában, aki a bántalmazás következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A gyanúsított szándéka a sértett életének kioltása volt, annak érdekében, hogy értékeit megszerezze. Csak a véletlenen múlt, hogy a bántalmazott nem halt bele a sérüléseibe.

Az ügyben a nyomozás kezdeti szakban van. A gyanúsított több alkalommal volt már büntetve, a nyomozóhatóság jelenleg kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja. A fentiekre tekintettel, a bíróság döntése szerint fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábra helyezése esetén a gyanúsított megszökne, elrejtőzne a hatóság elől, vagy újabb, szabadságvesztés büntetéssel fenyegetett bűncselekményt követne el ezért elrendelte letartóztatását.

A végzés nem végleges, az ügyészség tudomásul vette, de a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be ellene.

Nyíregyházi Törvényszéknyereségvágyból elkövetett emberölés kísérlete

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés