Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tantermet rongált a 15 éves

| 2022. 07. 15. | 13:27:00
A nyírségi iskolába járó fiú azért lett dühös, mert nem kapta vissza a telefonját.
Tantermet rongált a 15 éves
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem kapta vissza a telefonját, ezért becsapta a tanterem ajtaját, majd kívülről bele is rúgott az a 15 éves fiú, akitől a tanára azért vette el a készüléket, mert a tanórán azon hangosan hallgatta a zenét.

Borsodi-Buss Emese, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője az ügyrél a Szabolcsihírrel közölte: a 15 éves fiú az egyik nyírségi általános iskola 7. osztályos tanulója. 2021 novemberében az egyik énekórán elővette a telefonját, és elkezdett rajta zenét hallgatni. A tanárnő többször rászólt, de a fiú nem kapcsolta ki a készüléket. Mivel hangosan szólt a zene, belépett a tanterembe az iskolaőr, aki szintén figyelmeztette a tanulót, majd elvette tőle a telefont azzal, hogy a tanítást követően osztályfőnökétől visszakapja.

A következő tanítási órán a gyanúsított kopogtatás nélkül berontott az osztályterembe, és követelte a telefonját. A tanárnő közölte vele, hogy órát tart, a tanítási idő végén veheti át. Ezen a fiú felháborodott, kiviharzott a teremből, becsapta az ajtót, amelybe kívülről még erősen bele is rúgott. Ettől

az ajtótok mellett a fal megrepedt, a kilincs kiesett a helyéről, a diákok pedig megrémültek a fiú agresszív viselkedésétől.

Az ügyészség a fiatalkorú gyanúsítottal szemben nem emelt vádat, hanem az eljárást 1 évre felfüggesztette, mert úgy ítélte meg, hogy a fiú megbánó magatartása őszinte volt, és a jövőben nem fog újabb bűncselekményt elkövetni. Amennyiben az egy év eredményesen eltelik, az eljárást megszüntetik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés