Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Erre költötték a magyarok az otthonfelújítási támogatást

| 2022. 08. 15. | 19:37:00
A festést, a tapétázást, a kertépítést sokan maguk végezték el.
Erre költötték a magyarok az otthonfelújítási támogatást
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az otthonfelújítási támogatást legtöbben ablakcserére, homlokzati szigetelésre és a tető korszerűsítésére veszik igénybe – derül ki az építőanyag-kereskedelemmel foglalkozó Piramis Építőház Kft. csaknem 700 ember bevonásával készített kutatásából.  

A megkérdezettek 87 százaléka baráti ajánlás alapján választott kivitelezőt, szemben a közösségi média csatornáival és a szakemberkereső portálokkal. A válaszokból az is kiderült, hogy a felújítók fele legalább 3-6 hónappal a munkálatok megkezdése előtt tudja lefoglalni a mestereket, és csak 17 százalék azok aránya, akik már egy hónapon belül találnak szakembert.

A felmérés szerint a felújítók 50 százaléka már befejezte a munkálatokat, míg a megkérdezettek másik felénél még folyamatban van a felújítás. Mindezek mellett arra is rámutattak, a magyarok fele úgy véli, hogy szakember segítsége nélkül is elbír a felújítási feladatokkal. A válaszok alapján a festést, a tapétázást, a kertépítést a megkérdezettek 65 százaléka maga végzi, de még a hideg-meleg burkolás is előfordul a házilag elvégzett munkák listáján.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés