Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Több tízmilliós kárt okozott egy lopásra szakosodott szabolcsi társaság

| 2022. 08. 26. | 15:04:00
Hat férfit állítottak elő a rendőrök.
Több tízmilliós kárt okozott egy lopásra szakosodott szabolcsi társaság
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a rendőrség hat piricsei lakos ellen. A nyomozás adatai szerint a lopásra szakosodott társaság irányítója március és augusztus között – alkalmanként változó társaival – összesen 16 esetben hozhatók összefüggésbe a megyében elkövetett villamos transzformátor berendezések ellopásával.

Az egyenruhások összehangolt akció keretében augusztus 25-én hajnalban ütöttek rajta a három férfin, éppen amikor egy újabb transzformátort akartak ellopni Tiborszállás külterületén.

A rendőrök a társaság elfogásakor az általuk használt autóban a bűncselekmények elkövetéséhez használt eszközöket és szerszámokat foglaltak le. További három társukat piricsei otthonukban fogták el a nyomozók, akiknél vélhetően a korábban eltulajdonított tárgyakból származó színesfémeket találtak.

A rendőrök azonosították a transzformátorokból kiszerelt színesfémeket felvásárló két orgazdát is, akiknél a zsákmányt értékesítették – írja a police.hu. Összességében a lopásokkal több tízmillió forint kárt okoztak.

A rendőrök a hat férfit elfogásukat követően előállították a rendőrkapitányságra, és gyanúsítottként kihallgatták. Négy személyt őrizetbe vettek, és előterjesztést tettek letartóztatásuknak indítványozására, valamint vizsgálják, hogy működésükhöz köthető-e további vagyon elleni bűncselekmények elkövetése.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés