Hirdetés

Hirdetés

Átadták Kisvárda legújabb óvodáját

MTI

2022.09.04. 17:52

Átadták Kisvárda legújabb óvodáját
A kép illusztráció. (Fotó: pixabay.com)

Több mint 465 milliót költöttek rá.

Hirdetés

Átadták a több mint 465 millió forintból felépített új református óvodát szeptember 4-én a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisvárdán. Az ünnepségen Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára elmondta, a kormány által a református egyház számára indított óvodaépítési program – néhány más támogatással kiegészítve – hetvenegy helyszínen több mint 6500 óvodai férőhelyet érint, amiből 3300 új.

Hozzátette, Kisvárda az ország egyik olyan települése, ahol mindegyik nagy felekezet – a református, a római és a görögkatolikus – helyi gyülekezetének van már ilyen intézménye.

Az államtitkár hangsúlyozta, a kormány és az egyház feladata az, hogy biztosítsa a lehetőséget és a forrásokat az építkezésre, de köszönetet kell mondani az építtetőknek és a kivitelezőknek is. A Gyöngyszem névre keresztelt óvoda elnevezésével kapcsolatban kifejtette, közös felelősségünk van a gyermekek nevelésében és gyöngyszemként való megbecsülésében. "Egyházi óvodáinknak, iskoláinknak és intézményeinknek a feladata és felelőssége az, hogy ezeket a gyöngyszemeket kiteljesítsük, megőrizzük és ők legyenek ennek a nemzetnek, a népnek, az országnak és a kereszténységnek az erősítői" – fogalmazott Soltész Miklós.

Az ünnepségen beszédet mondott Seszták Miklós, a térség fideszes országgyűlési képviselője és Leleszi Tibor, Kisvárda Fidesz-KDNP-s polgármestere. A református templomban megtartott ünnepség keretében hálaadó istentiszteleten hirdetett igét Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke.

A kisvárdai református óvoda három csoportszobájában hetvenöt óvodás kezdte meg az idei nevelési évet. Az intézmény létrejöttével a bölcsődétől a gimnáziumig vannak oktatási intézményei a református egyháznak a felső-szabolcsi kisvárosban.
Kisvárdaóvoda

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés