Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elütött egy gyereket Baktalórántházán, majd elhajtott

| 2022. 11. 18. | 09:45:00
A bíróság letartóztatta a sofőrt, akinek soha nem volt jogosítványa.
Elütött egy gyereket Baktalórántházán, majd elhajtott
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója november 17-én a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett segítségnyújtás elmulasztásának bűntette, közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés bűntette miatt indult eljárásban egy hónapra elrendelte B.L.M. gyanúsított letartóztatását. A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított október 25-én az esti órákban személygépkocsijával úgy vett részt a közúti forgalomban, hogy őt korábban a bíróság többször eltiltotta a járművezetéstől, valamint az eltiltás kiszabását megelőzően sem rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel.

November 1-jén az esti órákban a férfi ismét autóba ült, és Baktalórántháza lakott területén közlekedett. Egy lakóház elé érve elütött egy kisfiút, aki a menetiránya szerinti bal oldalon az útpadkán ülve homokozott. A férfi a baleset után segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről. 

A kisfiú 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. A gyanúsított többször volt már büntetve közlekedési bűncselekmény elkövetése miatt, vele szemben a bíróság több alkalommal szabott már ki közúti járművezetéstől eltiltás büntetést is. Ezek a büntetések azonban nem tartották vissza őt attól, hogy gépjárművet vezessen, annak ellenére, hogy az eltiltások előtt sem rendelkezett érvényes gépjárművezetői engedéllyel. Előéletéből fokozott társadalomra veszélyességére lehet következtetni. Mindezek alapján a bíróság döntése szerint megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra helyezése esetén újabb hasonló bűncselekményt követne el, vagy veszélyeztetné a bizonyítást, ezért elrendelte letartóztatását.  

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés