Hirdetés

Hirdetés

Szabályszegőket büntettek Vásárosnaményban és Fehérgyarmaton

police.hu

2022.12.22. 10:15

Szabályszegőket büntettek Vásárosnaményban és Fehérgyarmaton
(Fotó: rendőrség)

Volt, aki nem kapcsolt biztonsági övet, más nem adott elsőbbséget.

Hirdetés

A rendőrök december 20-án fokozott közlekedési akciót tartottak a Vásárosnaményban és Fehérgyarmaton. A rendőri ellenőrzés elsődleges célja a közúti közlekedési balesetek megelőzése, a dinamikus menet közbeni szabálysértők, valamint az ittas vagy bódult állapotú, a gyorshajtó, és egyéb közlekedési szabályszegést elkövető járművezetők kiszűrése volt. Több járművezetővel szemben intézkedtek, akik figyelmen kívül hagyták az elsőbbségadásra vonatkozó szabályok betartását, ami a közúti baleseteket előidéző okok között előkelő helyen szerepel, ezért a megelőzés érdekében kiemelten ellenőrzi a rendőrség.

A rendőrök az összehangolt ellenőrzés alatt biztonsági öv használatának elmulasztása, elsőbbség meg nem adása, valamint egyéb közlekedési szabálysértések elkövetése miatt 28 esetben intézkedtek. 
Összesen 8 helyszíni bírságot, 1 szabálysértési feljelentést, 6 közigazgatási bírságot szabtak ki, és 13 esetben éltek a figyelmeztetés lehetőségével.

A rendőrök mintegy 434 gépjárművezetőnél alkalmaztak alkoholszondás ellenőrzést, ezúttal egyetlen gépkocsivezető sem bizonyult ittasnak.
ellenőrzésVásárosnaményFehérgyarmat

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés