Hirdetés

Szabolcsban is járt az ámokfutó a 40 milliós busszal

police.hu

2023.01.20. 12:19

Szabolcsban is járt az ámokfutó a 40 milliós busszal

Kaba és Püspökladány között csúnya vége lett a menetnek. +Videó

Hirdetés

Bejelentés érkezett a rendőrségre január 19-én este, miszerint Jászapáti területéről 20 óra körül eltulajdonítottak egy 40 millió forint értékű buszt. Tekintettel arra, hogy a jármű GPS nyomkövetővel volt ellátva, az útvonalát hamar sikerült meghatározni. A jászsági rendőrök megkezdték a busz követését, mely több megyén keresztül zajlott.

A tolvaj járt Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegyék területén is. A sofőr a rendőri jelzéseket figyelmen kívül hagyva folytatta útját, míg Hajdú-Biharban, a 4-es számú főúton, Kaba és Püspökladány között áttért a menetirány szerinti baloldalra, majd az árokba hajtott, ahol fának ütközött.

A férfi kipattant a buszból, és a szántóföld felé menekült futva, de a rendőrök utolérték és elfogták.

A rendőrök megállapították, hogy az önjelölt buszsofőr rovásán több is van, mivel két nappal ezelőtt egy személygépjárművet tulajdonított el Jászapátin, melyet azonnal értékesített, de a nyomozók megtalálták a kocsit és lefoglalták. A lopást követően a jogsértő megkísérelt elrejtőzni a hatóság elől, így ellene elfogatóparancsot adtak ki.

A 22 éves jászapáti férfit a nyomozók lopás bűntett elkövetésével gyanúsítják, és őrizetbe vették. A  terhelt jogosítvánnyal nem rendelkezik, és el is van tiltva a vezetéstől, ezért járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntett miatt is felelnie kell.  

ámokfutóPüspökladányKabaJászapáti

Hirdetés

Hirdetés