Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gyalogátkelőn sodortak el egy gyereket Nyírmihálydiban

| 2023. 02. 23. | 12:09:00
Ötvenezer forintra büntették a sofőrt.
Gyalogátkelőn sodortak el egy gyereket Nyírmihálydiban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyírbátori Rendőrkapitányság munkatársai baleset miatt intézkedtek február 21-én délután Nyírmihálydiban, ahol egy tehergépjármű egy gyermeket sodort el az egyik kijelölt gyalogos-átkelőhelyen.

A tehergépjárművet vezető férfi nem állt meg, és nem biztosított áthaladási elsőbbséget a gyalogosnak, aki a jól belátható egyenes útszakaszon jelzőtáblával és útburkolati festéssel is jelölt gyalogos-átkelőhelyen kelt át az úttesten.

A tehergépjármű vezetője figyelmen kívül hagyta azt is, hogy a vele szemben közlekedő személygépjármű megállt, hogy biztosítsa a gyalogosnak az áthaladást. A tehergépjármű megállás, és elsőbbségadás nélkül hajtott át a zebrán, és közben elsodorta az ott áthaladó 11 éves fiút, aki a baleset következtében könnyű sérülést szenvedett.

A rendőrök a járművezetőt a rendőrkapitányságra előállították, ahol a szabálysértési hatóság gyorsított szabálysértési eljárás keretében az elkövetett jogsértés miatt részére 50 ezer forint pénzbírságot szabott ki és 3 hónap időtartamra eltiltotta a járművezetéstől.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés