Hirdetés

Hirdetés

17 év fegyházat kérnek a kegyetlen nyírteleki férjre

ugyeszseg.hu

2023.05.22. 08:15

17 év fegyházat kérnek a kegyetlen nyírteleki férjre
A kép illusztráció (Pikist)

Vádat emelt az ügyészség. Húsklopfolóval és késsel támadt feleségére.

Hirdetés

A vádlott és a sértett 2020-ban házasodtak össze, 2021-ben megszületett közös gyermekük. Kapcsolatuk azonban megromlott, rendszeresen veszekedtek, 2022 májusában a nő el is költözött a közös lakásból. A vádlott ezt a helyzetet nem tudta elfogadni, többször hívta telefonon a nőt, ellenőrizte, hogy merre jár.

2022. szeptember 30-án hajnalban a vádlott telefonon felhívta a sértettet, és a nyírteleki lakásukra invitálta. A sértett 6 óra körül gépkocsival megérkezett a lakáshoz, ahová a vádlott beengedte, majd az ajtót kulcsra zárta. Ezt követően kérdőre vonta a feleségét, hogy hol töltötte az előző estét, majd

a konyhában az asztalnál ülő nőt egy előre odakészített húsklopfolóval fejbe vágta, amitől a nő a földre esett. A húsklopfolóval még többször megütötte a nőt, annak nyele el is tört, ezt követően egy nagyobb méretű kést vett magához a vádlott és azzal a hátán többször megszúrta, majd egy újabb késsel a nyakát szurkálta össze.

A sértett kiabálására felébredt a másik szobában alvó kiskislányuk, sírni kezdett, mire a vádlott a nőt behúzta a szobába, ahová bekészített egy fejszét és egy kötelet is. A nő úgy menekült meg a kilátástalan helyzetéből, hogy halottnak tettette magát, mire a vádlott abbahagyta a bántalmazását. A vádlott bement a fürdőszobába, ahol megpróbálta az ereit felvágni, eközben a nő kimenekült a lakásból, és a szomszédtól kért segítséget. A sértett sérülései életveszélyesek voltak, 4-5 hét alatt gyógyultak meg, azonban amennyiben nem kap időben orvosi ellátást, illetve a szúrások nyaki nagyeret érintettek volna, akkor a helyszínen bekövetkezett volna a halála.

Az ügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja a letartóztatásban lévő férfit, és azt indítványozta, hogy a bíróság ítélje 17 év fegyházbüntetésre abban az esetben, ha az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

Az eljárás a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés