Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Freddie Mercury géniusza nyerte a Golden Globe-ot

| 2019. 01. 07. | 08:59:00
Remekelt a Bohém rapszódia.
Freddie Mercury géniusza nyerte a Golden Globe-ot
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Január 6-án 76. alkalommal adták át a Golden Globe-díjakat Los Angelesben.

A legjobb mozi a brit-amerikai koprodukcióban készült Bohém rapszódia című életrajzi dráma lett, aminek főszereplője az egyiptomi felmenőkkel rendelkező Rami Malek a legjobb drámai színésznek járó díjat a bezsebelte Freddy Mercury megformálásáért. – Köszönöm, Freddie Mercury, hogy életem legnagyobb örömét adtad nekem. Ez a díj téged illet – mondta Malek a díjátadón.

A mexikói Alfonso Cuarón rendező Roma című filmje is két díjat kapott: Cuarón a legjobb rendezőnek járó díjat hozta el, és a legjobb idegennyelvű filmek között is nyerni tudott.

A 71 éves Glenn Close-nak a The Wife című filmben nyújtott alakításért ítélték oda a legjobb drámai színésznő díját a külföldi tudósítók. 

Lady Gaga, aki a Bradley Cooper rendezte Csillag születik női főszereplőjeként debütált filmen, nem távozott azonban üres kézzel: Shallow című dala elnyerte a legjobb eredeti dalnak járó díjat. 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/bo_efYhYU2A" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Regina King kapta meg a legjobb női mellékszereplőnek járó Golden Globe-díjat a Ha a Beale utca mesélni tudna című filmben nyújtott alakításáért, míg a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában Mahershala Ali a Zöld könyv című alkotásban mutatott színészi teljesítményéért kapta meg a legjobb férfi mellékszereplőnek járó díjat.

Musical vagy vígjáték kategóriában a Zöld könyv című film győzött. A Foglalkozásuk: Amerikai (Americans) című film kapta a legjobb televíziós drámai sorozat Golden Globe-díját. A legjobb animációs film a Pókember - Irány a Pókverzum című produkció lett.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés