Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A valaha készült 6 legjobb sportfilm

| 2019. 06. 26. | 14:21:00
Nagyban inspirálták Hollywoodot.
A valaha készült 6 legjobb sportfilm
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sikertörténetek, bukások és felemelkedések – rengeteg filmet érdemes látni, melyek ezekről az érzésekről és élettörténetekről szólnak. Összegyűjtöttük a 6 valaha készült legjobb sportfilmet! Nem meglepő, hogy a sportfilmek mindig is nagyban inspirálták Hollywoodot, hiszen általában mindig egy különös dráma áll a háttérben. Hihetetlen sok inspiráló történet született és születik ma is, melyek rendkívül befolyásolják és meghatározzák a fiatalok sporthoz való hozzáállását.

Kosaras álmok

Két egészen fiatal kosárlabdázóról (Arthur Agee és William Gates) szól a film, akik öt teljes év kitartó munkájával, tehetségüknek és szerencséjüknek köszönhetően megvalósítják maguknak azt a bizonyos amerikai álmot. A chicagói fiatalok sorsa és útja komplex és megható, mely során nem csak a kosárlabda sportágba kap a néző betekintést, hanem az Egyesült Államok kultúrájába és társadalmi megosztottságába egyaránt. A Betclic magyar oldal szerint egyre nagyobb népszerűséggel büszkélkedhet a kosárlabda hazánkban, amelyre természetesen fogadni is lehet.

Dühöngő bika

Az ökölvívó Jake La Motta a brutális harcmodoráért kapta a „Bronxi Bika” nevet. A középsúlyú világbajnoki címét 1948-ban szerezte meg. Hírnevéhez azonban hozzájárult a viharos magánélete is. New York egyik rosszabb negyedében, Bronxban nőtt fel, ahol gyorsan megtanulta, hogyan védheti meg magát a legjobban. Így a boksz segítségével találta meg önmagát, hiszen tökéletesen letudta vezetni óriási dühét a szorítóban. A hatalmas sikerét viszont nem tudta feldolgozni, sajnos pénzét leginkább italra és nőkre költötte, így később a családját is elveszítette. Mind ezek után börtönbe is került, majd pedig a szabadulása után egy szórakozóhelyen kapott állást. Elgondolkodtató és megható film.

Start két keréken

Ez a film négy fiatal srác utolsó nyári élményeit mutatja be a nagybetűs élet előtt. Egyikőjük sem ugyanazt a jövőt szeretné: az egyikük egyetemre akar menni, a másikat egyelőre csak a szerelem érdekli, a harmadik kerékpár világbajnok szeretne lenni, a negyedik pedig csak utánozza őket. Noha az álmok végül nem válnak valóra, nagyon sok vidám és érdekes dolog történik a fiatal fiúk életében.

Verseny a lejtőn

Síelésről szóló film, ami egy téli Alpokban megrendezett síversennyel kezdődik. Lesérül a legjobb amerikai síelő, így az edző – Eugene Claire – felkéri ifjú reménységét, David Chappelle-t, hogy próbálja meg a versenyt helyette. David végül hihetetlenül szuper eredményt produkál. Azonban a közelgő sívilágbajnokságra már túlságosan magabiztosan készül a fiatal versenyző, aki mindent egy lapra tesz fel.

Gyilkos labda – A kerekesszék harcosai

A dokumentumfilm főszereplői mozgássérült fiatalok, akik Mad Max stílusú kerekesszékekben száguldozva rugby-t játszanak. Céljuk, hogy elindulhassanak a Paralimpiai játékokon, Athénban. Ez a film róluk, a kemény, harcos és hihetetlen akaraterővel rendelkező versenyzőkről szól, akik sosem adják fel. A film készítői azt tűzték ki célul, hogy ezzel a szórakoztató filmmel megváltoztassák az emberek hozzáállását a kerekesszékes emberekkel szemben, valamint javítsanak a kapcsolatokon.

Millió dolláros bébi

Frankie Dunn pályája során rengeteg tehetséges bokszolót menedzselt. A magányos edző egyetlen barátja Hepaj, aki egykori bokszoló lévén rendben tartja Frankie edzőtermét, aki tudja, hogy Frankie mogorvaságának hátterében a lányától való elidegenedés áll. Végül Maggie Fitzgerald besétál az edzőterembe, aki elképesztő módon szeretné, ha valaki hinne benne. Tehetséges, kitartó és hatalmas harcos. Frankie azonban közli a lánnyal, hogy ő már túl öreg a profi bokszhoz, és hogy ő egyáltalán nem vállal nőket. Ám Maggie nem adja fel, addig edz és hajtja magát, míg Frankie kénytelen elvállalni a feladatot. Teljesen egymásra találnak, ráadásul egyfajta családi kötődés alakul ki közöttük, amely már oly régóta elveszett mindkettőjükben. Viszont hamarosan egy olyan harccal találkoznak, amelyhez több erőre és bátorságra lesz szükség, mint eddig bármihez.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés