Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

80 éve ki nem állhatják egymást

| 2020. 02. 10. | 14:25:00
Születésnapot ünnepel a világ leghíresebb macska-egér párosa.
80 éve ki nem állhatják egymást
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pontosan 80 évvel ezelőtt, 1940. február 10-én láthatta először a közönség a Tom és Jerry első epizódját. A Puss Gets the Boot (Elbocsátás) című epizódban Jasper és Jinx a macska és az egér neve, nem is terveztek folytatást, majd úgy vélték, lehet még ebben a történetben tartalék töltény.

És volt. A jelenleg 164 részes sorozat több Oscar-díjat is nyert. William Hanna és Joseph Barbera összesen 114 epizódot készített 1940 és 1957 között az MGM stúdió animációs részlegénél Hollywoodban, Kaliforniában. 1957-ben az MGM bezárta az animációs részlegét, azzal, hogy az ismétlések ugyanannyi jövedelmet hoznak, mint az újonnan készítettek.

A hatvanas években rövid ideig Prágába helyezték át a sorozat gyártását, hogy így csökkentsenek a folyamatos problémát okozó magas forgatási költségeken, 1963-67-ig azonban ismét Hollywoodban készült a sorozat.

Eleinte csak moziban, később a televíziókban is vetítették a mai napig népszerű sorozatot, melynek párosa Tom és Jerry az eltelt 80 év alatt semmit sem változott, ugyanúgy utálják egymást, mint az első pillanatban. Bár volt már rá példa, hogy rövid időre békét kötöttek, hogy aztán ott folytathassák, ahol előtte abbahagyták.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés