Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Volt egyszer egy Oscar-díj..: amit Brad Pitt most hazavisz!

| 2020. 02. 10. | 09:01:00
Gyermekeinek ajánlotta a díjat.
Volt egyszer egy Oscar-díj..: amit Brad Pitt most hazavisz!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A legnagyobb várakozás nem volt hiábavaló: Brad Pitt kapta meg a legjobb férfi mellékszereplő díját a 92. alkalommal megrendezett Oscar-díjátadó gálán helyi idő szerint vasárnap este a hollywoodi Dolby Színházban. Az 56 éves színész, aki Quentin Tarantino Volt egyszer egy Hollywood című filmjében szerepelt, a nézőtéren ülő rendezőnek és a film másik sztárjának, Leonardo DiCapriónak is megköszönte a díjat, amelyet végül gyerekeinek ajánlott. Producerként 2013-ban a 12 év rabdszolgaság című mozival már nyert Oscart.

A ceremónia első díjai között adták át a legjobb animációs film trófeáját a Toy Story 4. és a legjobb rövid animációnak járó Oscart a Hair Love alkotóinak. A gálát idén is házigazda nélkül rendezték meg, a műsor felvezetéseként Janelle Monae énekelt egy dalt az Egy kivételes barátból, és a széksorok között táncolva a film főszereplőjének, Tom Hanksnek a fejébe nyomta keménykalapját. Az énekesnőhöz később Billy Porter is csatlakozott a színpadon. Az estet két korábbi Oscar-házigazda, Chris Rock és Steve Martin nyitotta meg.

A várakozásoknak megfelelően az Élősködők című dél-koreai alkotás, Bong Dzsun Ho rendező műve kapta a legjobb nemzetközi film Oscar-díját az amerikai filmakadémia gáláján Los Angelesben vasárnap.

Az Élősködők című filmért a dél-koreai Bong Dzsun Ho kapta a legjobb rendezőnek járó díjat 

A Judy című életrajzi drámában nyújtott alakításáért Renée Zellweger vehette át a legjobb női főszereplőnek járó díjat a 92. Oscar-gálán vasárnap Los Angelesben.

Joaquin Phoenix, a Joker című film főszereplője kapta a legjobb színésznek járó díjat vasárnap a 92. Oscar-gálán Los Angelesben.

Laura Dern lett a legjobb női mellékszereplő a Házassági történet című válási drámában nyújtott alakításáért.

Roger Deakins kapta a legjobb operatőrnek járó díjat: a brit alkotó az 1917 című háborús film fényképezéséért vehette át az amerikai filmakadémia elismerését.

A legjobb adaptált forgatókönyvnek járó elismerést a Jojo Nyuszi című alkotásnak ítélték oda.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés