Hirdetés

Puskásról szóló rajzfilm április elsején a televízióban

| 2020. 04. 01. | 12:21:00
A leghíresebb magyarról szóló alkotás célcsoportja az 5-8 éves gyerekek.
Puskásról szóló rajzfilm április elsején a televízióban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Puskás Ferenc születésnapján, április 1-jén az M1 aktuális tévécsatornán és a Nemzeti Sport Online oldalán is látható a Puskás Ferenc gyermekkori kalandjait megidéző Puskás Öcsi és barátai című rajzfilm, Gellár Csaba rendezésében. A hétperces, 2D-s animációs technikával közel egy évig készült filmet – melynek első vetítése vasárnap este volt a az M2 csatornán – az alkotók animációs-sorozatuk első, bemutató, úgynevezett pilot epizódjának szánják – tájékoztatta Szöllősi György, a magyar futball és a Puskás-ügyek nagykövete az MTI-t.

A sorozat-epizódok alapját a gyermek Puskás Öcsi életrajza, a vele kapcsolatos történetek, városi legendák képezik, valamint Kemény Kristóf író és Mayer Tamás illusztrátor közös, háromkötetes Puskás Öcsi – A külvárosi vagány hihetetlen kalandjai című mesekönyv-sorozata. Ez utóbbi adta a rajzfilm ötletét és kiindulópontját is. A rongylabda címet viselő első epizód a kis Puskás Ferenc első focis élményeiről szól. Öcsi hétesztendős, egy évvel idősebb jó barátjával, Bozsik Cucuval szalad le a kispesti grundra. Ám a nagyok nem fogadják csak úgy be maguk közé a két leendő Aranycsapat-klasszist. 

Az alkotók szerint Puskás Ferenc nemcsak kivételes tehetségével, hanem egyedülálló személyiségével, segítőkészségével is nagyszerű példaképként szolgálhat a mai gyerekeknek. A sorozatról és a magas elvárásokról Gellár Csaba így nyilatkozott: „Puskás Ferencet minden magyar felnőtt ismeri, tisztában vagyunk vele, hogy milyen magas elvárások lesznek a sorozattal szemben. Az általunk megszólított öt-nyolcéves korosztály azonban többségében még nem hallott Puskás Öcsiről, így különösen izgalmas, hogy sokan rajzfilmhősként ismerhetik meg a nevét és történeteit először. Meglepő és szép pillanat lehet majd számukra, amikor később megtudják, hogy a rajzfilmhősük nemcsak, hogy létezett, de nagyot alkotott a való életben is”.

Hirdetés