Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vallomás fájdalmas gyógyulásról

| 2020. 07. 20. | 13:56:00
Új könyvet írt Szentesi Éva
Vallomás fájdalmas gyógyulásról
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

2015 május 13-án megkaptam életem legfontosabb eredményét: negatív lett a PET CT eredményem, azaz a teszt szerint a daganat tökéletesen eltűnt a szervezetemből. Azért is volt nagy szó ez, mert az orvosok ennek leginkább nulla, de legfeljebb is maximum egy százalék esélyt jósoltak. Azóta eltelt szinte percre pontosan öt év, az állapotom fontos fordulóponthoz érkezett, s a legfrissebb eredmények még mindig negatívak. Ez a könyv részben ennek az ünneplése, részben pedig egyfajta tudás- és élményanyag átadása. Ebben a kötetben benne van mindaz, amit megtanultam a lelkemről és a fizikai valómról a sokszor fájdalmas gyógyulás és testi-lelki rehabilitáció kőkemény évei alatt.

Szentesi Éva: A legfontosabbat utoljára hagytam
Libri Kiadó
176 oldal
Megjelenés: június 17.
Kötés: Keménytáblás
3 499 forint

A szerzőről

Író, rákellenes aktivista, a WMN.hu főmunkatársa 2011-ben indította el Rúzs és Tükör nevű blogját, ekkor kezdett el komolyan foglalkozni az írással. Eredeti szakmája díszlet- és jelmeztervező. A blog indulása után a Style.hu-nál lett rovatvezető, 2012-től 2015-ig ennél a magazinnál főszerkesztőként tevékenykedett. 2013 decemberében áttétes méhnyakrákot diagnosztizáltak nála. Ekkor határozta el, hogy betegségét nem kezeli magánügyként, hanem kiáll a nagy nyilvánosság elé, és elindította rákellenes kampányát. A kampány hatására rengeteg nő ment el szűrésre, köztük volt több olyan is, akinek még éppen időben fedezték fel a tumort. A története tízezrekhez jutott el, segítve ezzel a bajbajutottakon, illetve a hozzátartozókon.

Betegsége után munkahelyet váltott, és a 2015 márciusában induló WMN.hu csapatának oszlopos tagja lett D. Tóth Kriszta felkérésére. Kampányát ott folytatta tovább. A kampány önálló életre kelt, TED előadóként debütált 2016 januárjában, illetve különböző közösségeknek tart előadásokat a betegségről, túlélésről, halálról, kitartásról és gyógyulásról. Első könyve az Athenaeum kiadónál jelent meg Hamvaimból címmel 2016 májusában.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés