Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Oscar-díj: A nomádok földje a legjobb film

| 2021. 04. 26. | 08:44:00
A rendezőt és a női főszereplőt is kitüntették.
Oscar-díj: A nomádok földje a legjobb film
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Chloé Zhao A nomádok földje című alkotása kapta a legjobb filmnek járó Oscar-díjat vasárnap a 93. Oscar-díjátadó ceremónián Los Angelesben.

Az egyetlen cég által ellátott nevadai kisváros gazdasági összeomlását követően Fern (Frances McDormand) mindent bepakol furgonjába és elindul, hogy modern nomádként a hagyományos társadalmon kívüli életet folytasson. Chloé Zhao rendező harmadik játékfilmje, A nomádok földje valódi nomádokat (Linda May, Swankie és Bob Wells) vonultat fel Fern társaiként, amint Amerika nyugati felének végtelen vidékeit rója. A film számos más kitüntetés mellett díjat nyert a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon és a Velencei Filmfesztiválon is.

A nomádok földje című filmért Frances McDormand kapta a legjobb női főszereplőnek járó díjat az Oscar-gálán, Chloé Zhao pedig a legjobb rendező lett.

Anthony Hopkins kapta a legjobb férfi főszereplő Oscar-díját Az apa című drámában nyújtott alakításáért. Az Ígéretes fiatal nő kapta a legjobb eredeti forgatókönyvnek járó díjat, míg a legjobb adaptált forgatókönyvért járó elismerést Az apa című produkció nyerte el.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés