Hirdetés

A jövő filmcsillagai bukkannak fel az új magyar vígjátékban

Együtt kezdtük sajtóközleménye

2022.08.10. 10:44

A jövő filmcsillagai bukkannak fel az új magyar vígjátékban
(Fotó: Együtt kezdtük)

Az Együtt kezdtük nagy siker lehet.

Hirdetés

Hirdetés

A jövő filmcsillagai mutatkoznak be az idei év nyári, romantikus filmsikerében, az Együtt kezdtük című magyar filmben. Az alkotásban, főleg a drámai jelenetekben kivételes tehetségüket mutatják meg az új generáció színészei, akikről eddig keveset tudtunk – olvasható a film közleményében.

Az Együtt kezdtük, amelyben a nemzetközi szintű operatőri munka és a slágergyanús főcímzene (Lábas Viki és Járai Márk előadásában) mellett, az igazi újdonságot azok a fiatal tehetséges színészek jelentik, akik egy hollywoodi produkcióban is megállnák a helyüket. 

A film egy kilencfős osztályközösséget követ, akik tíz év után találkoznak egyikőjük esküvőjén. A filmbéli menyasszony, Juli és a vőlegény, Renátó bizonyos problémákat még a lagzin sem mernek beismerni. Juli érzi, hogy Renátóban gyűlik az elfojtott indulat, ha ezt nem sikerül feloldani a házasságuk boldogsága múlhat rajta.

Julit Mészöly Anna, akit színházi munkái miatt már Soós Imre- díjjal jutalmaztak, de pályáján ez csak a kezdet. Renátót Nagy Márk játssza, akivel színházban már lehetett találkozni, de mozifilmben ez az első komolyabb szerepe. A Juliba szerelmes Ádit Kövesi Zsombor alakítja, aki egy nála idősebb karaktert formál meg hitelesen. Kövesi Zsombor korábban már szerepelt kisjátékfilmekben, de az Együtt kezdtükben végre a széles közönség is megismerheti. Az orvos Deák Gerit Hrisztov Toma formálja meg, aki a film bemutatója előtt kapta kézhez diplomáját.

Az Együtt kezdtükben látható közösség erőssége az együtt töltött pillanatok részletgazdagsága és a szereplők érzékeny reagálása egymásra. A filmbéli osztályt megformáló színészek közül öten valóban osztálytársak, így a próbák mellett ez is segítette őket ennek hiteles megformálásában.

Jakab Balázs, Mosolygó Sára, Lelkes Botond, Koós Boglárka és Kanyó Kata még egyetemisták, és az Együtt kezdtük mindannyiuk számára kínált izgalmas kihívásokat. Mosolygó Sára és Jakab Balázs Budapesten, Balatonon és emellett Londonban is forgattak. Az ő történetükkel egészen biztos, hogy sokan azonosulni tudnak, akik hozzájuk hasonlóan külföldön próbáltak szerencsét.

Lelkes Botond és Koós Boglárka által megformált Benett és Nóri párosa egy évek óta húzódó párkapcsolati drámát mutat be, ahol újabb és újabb meglepő fordulatokra számíthatunk. Koós Boglárkát már feltűnt színházban és sorozatban is. 

Lelkes Botond színművész, aki zeneszerzőként is egyre ismertebb, így Benett szerepében nem okozott gondot számára egy kifejezetten emlékezetes dal előadása gitárkísérettel. Az osztályközösség egyik legkülöncebb tagja Gigi, akinek lazasága, felszabadultsága mögött mély dráma húzódik. Aki már látta az Együtt kezdtüket, biztos, hogy emlékezni fog arra, hogy Kanyó Kata milyen sokszínűen képes játszani.

Kifejezetten üdítő élmény tehát, hogy végre új, fiatal tehetségeket láthatunk a filmvásznon.
filmEgyütt kezdtük

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés