Hirdetés

Új arcokkal folytatódik A korona

2022.09.26. 17:21

Új arcokkal folytatódik A korona
Diana hercegnő és az őt alakító Elisabeth Debicki (Fotó: The Crown)

Hamarosan bemutatják az ötödik évadot.

Hirdetés

Hirdetés

A nagysikerű "The Crown" című sorozat 6. évadának gyártása rövid időre leállt II. Erzsébet királynő halála miatt, de az 5. évad premierjét november 9-ére kitűzték. Amikor a sorozat visszatér a Netflixre, Imelda Staunton átveszi a királynő szerepét Olivia Colmantől, aki a királyi dráma 3. és 4. évadában alakította őt.
A fiatalkori II. Erzsébet az első két évadban Claire Foy játszotta.

Most a hercegek is cserét kapnak: Dominic West játssza Károly herceget, Elizabeth Debicki Diana hercegnőt, Jonathan Pryce pedig a királynő férjét, Fülöp herceget. Margit hercegnőnek, a királynő egyelen húgának a szerepét Lesley Manville veszi át.

A nagy költségvetésű, többszörösen díjazott sorozat új évadában Károly herceg és Diana hercegné válása, majd utóbbi 1997-ben bekövetkezett tragikus halála áll majd az események középpontjában. A korona minden eddig megjelent évada körülbelül egy évtizedet ölelt fel, így az 5. évad várhatóan a ’90-es évek elején kezdődik, és a 2000-es évek elején ér majd  véget. A kérdéses évtized különösen viharos volt a királynő számára, hiszen három gyermeke házassága is tönkrement. Megismerhetjük András herceg és Sarah Ferguson, Anna hercegnő és Mark Phillips kapitány szakításának, valamint Károly herceg és Diana hercegnő 1996-os válásának a körülményeit.

Az ötödik évad kulcsmomentuma Diana híres interjúja lehet. Ebben beszélt először a nyilvánosság előtt a férje, Károly herceg, a trónörökös hűtlenségéről.

 

filmsorozatNetflix

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés