Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csak úgy hasítani fog a net!

| 2017. 10. 31. | 18:43:00
Növeli a sávszélességet a Telekom.
Csak úgy hasítani fog a net!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Másodpercenként 2 gigabitre növeli az otthoni internetszolgáltatás maximális sebességét a Telekom november 1-jétől az optikával fedett területeken.

A telekommunikációs szolgáltató keddi tájékoztatásában a világhálóra kapcsolódó eszközök terjedésével indokolta a fejlesztést, hiszen - mint írták - a számítógépek, tabletek és mobiltelefonok párhuzamosan használják az internetet.

Felidézték, hogy a Magyar Telekom 2015 tavaszán kezdett intenzív, önerős fejlesztésbe, amire mintegy 250 milliárd forintot költött. A fejlesztésekben  a legnagyobb súlyt a vezetékes a hálózat képviselte. Így - többféle technológiával - mostanra megközelítőleg 3 millió háztartást látnak el szupergyors internettel,

ezen belül a gigabites sebességre képes optikai hálózat jelenleg több mint 760 ezer háztartást ér el.

A Magyar Telekom idén az év végéig 270 ezer új háztartást kíván lefedni új generációs hálózatokkal, ezek harmada gigabitképes optikai hálózat - írták. A korszerűsítésekhez uniós forrásokat is felhasználnak. 

A fejlesztésnek köszönhetően megduplázódhat a Telekomnál eddig elérhető legnagyobb  sávszélesség, ezzel lehetővé válik az egyidejű online munka és szórakozás - áll a közleményben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés