Hirdetés

Okostelefon a csuklóra? Igen!

hvg.hu

2019.04.09. 16:54

Okostelefon a csuklóra? Igen!
fotó: hvg.hu/© Nubia

Azt írják róla, csodákat azért még ne várjunk tőle.

Hirdetés

Hirdetés

Nehéz eldönteni, hogy okosóráról vagy okostelefonról van szó, mindenesetre az tény, hogy telefonként is használható a Nubia csuklón viselhető, hajlítható kijelzővel ellátott eszköze - írja a hvg.hu.

Bár már a barcelonai mobil szakkiállításon, is feltűnt a ZTE függetlenné vált almárkájának (Nubia) különlegessége, a csuklón viselhető okostelefon, azonban akkor még mint egy jövőbeli eszközt emlegették.

Most viszont kiderült: április tizedikétől már árulják is, igaz, Kínában a nem mindennapi eszközt.  Csodákat persze ne várjunk tőle, írják, ugyanis a Nubia Alpha AMOLED kijelzője csak 4”-es, 192 x 960 pixeles és 5:1-es a képaránya. A rugalmas megjelenítőt a Visionox készítette, és nem üveg, hanem hőálló műanyag borítja.

Az óra/telefon belsejében a Wear 2100 dolgozik, 1 GB RAM társaságában. A belső tárhely 8 GB, és egy 500 mAh-s akku gondoskodik a hálózatfüggetlen működési időről. A kamera 5 MP-es. A Nubia Alpha IP67 por- és vízálló minősítéssel is rendelkezik. Az eszköz egy testreszabott, teljes verziós Androidot futtat, amit a Nubia Alpha operációs rendszernek hív. Amúgy az Alpha fitneszeszközként is használható, méri és kijelzi az ilyen esetekben szokásos paramétereket.

A rozsdamentes acélból készült fekete kivitel ára 520 dollárnak (nagyjából 148 ezer forintnak) megfelelő összeg, míg az aranyozott változatért 670 dollárnak (191 ezer forintnak) megfelelő összeget kérnek.
okostelefon

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés