Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Okostelefon a csuklóra? Igen!

| 2019. 04. 09. | 18:54:00
Azt írják róla, csodákat azért még ne várjunk tőle.
Okostelefon a csuklóra? Igen!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nehéz eldönteni, hogy okosóráról vagy okostelefonról van szó, mindenesetre az tény, hogy telefonként is használható a Nubia csuklón viselhető, hajlítható kijelzővel ellátott eszköze - írja a hvg.hu.

Bár már a barcelonai mobil szakkiállításon, is feltűnt a ZTE függetlenné vált almárkájának (Nubia) különlegessége, a csuklón viselhető okostelefon, azonban akkor még mint egy jövőbeli eszközt emlegették.

Most viszont kiderült: április tizedikétől már árulják is, igaz, Kínában a nem mindennapi eszközt.  Csodákat persze ne várjunk tőle, írják, ugyanis a Nubia Alpha AMOLED kijelzője csak 4”-es, 192 x 960 pixeles és 5:1-es a képaránya. A rugalmas megjelenítőt a Visionox készítette, és nem üveg, hanem hőálló műanyag borítja.

Az óra/telefon belsejében a Wear 2100 dolgozik, 1 GB RAM társaságában. A belső tárhely 8 GB, és egy 500 mAh-s akku gondoskodik a hálózatfüggetlen működési időről. A kamera 5 MP-es. A Nubia Alpha IP67 por- és vízálló minősítéssel is rendelkezik. Az eszköz egy testreszabott, teljes verziós Androidot futtat, amit a Nubia Alpha operációs rendszernek hív. Amúgy az Alpha fitneszeszközként is használható, méri és kijelzi az ilyen esetekben szokásos paramétereket.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés