Hirdetés

A Facebook nem bízik a Google-ben sem

szabolcsihir.hu

2019.12.23. 13:46

A Facebook nem bízik a Google-ben sem

Új operációs rendszeren dolgoznak.

Hirdetés

Nem bízik a Google-ben a Facebook, ezért olyan operációs rendszert épít, ami alkalmas lesz az Android leváltására. A Facebook új kampusz építésébe kezdett: itt egyrészt új hardvert terveznek, de nem csak erre fókuszálnak majd az új helyen – írja a PCWorld. A hírek szerint gondoskodni akarnak arról is, hogy mindenkitől függetlenül működhessenek az eszközök, éppen ezért indul a munka az Android leváltására alkalmas operációs rendszeren. 

A fejlesztésekben részt vesz az operációs rendszerek igazgatójaként az a Mark Lucovsky is, aki annak idején a Windows NT fejlesztésében vállalt vezető szerepet a Microsoftnál. Emellett saját chipeket és új virtuális asszisztenst is akar a Facebook a termékeihez.  A közösségi óriás ezúttal mindent maga szeretne összerakni, nem bízik a versenytársaiban, és ennek hangot is adott. Attól is tart továbbá, ha összetűzésbe kerülne a Google-lal, akkor sokrétű problémákba futna bele.

Saját hardver és szoftver mellett pedig a kormány sem kényszeríthetné olyan könnyen, hogy a felvásárolt egységeket önálló cégként szervezze ki a Facebook. 
Facebookgoogle

Hirdetés

Hirdetés