Hirdetés

Már iOS-re is elérhető a VírusRadar alkalmazás

MTI

2020.06.08. 17:46

Már iOS-re is elérhető a VírusRadar alkalmazás

Az adatok megosztása önkéntes és ingyenes.

Hirdetés

Hirdetés

Az elmúlt napokban az App Store-ban is elérhetővé vált a járványügyi kontaktkutatást támogató applikáció, így az már iOS rendszereket futtató készülékeken is használható. Az alkalmazást május közepe óta több mint 30 ezer felhasználó töltötte le androidos eszközökre – ismertette az Innovációs és Technológiai Minisztérium. A VírusRadar a Nemzeti Népegészségügyi Központ kontaktkutatását segíti, használatával gyorsabban meg lehet találni a további lehetséges fertőzötteket a kutatási eljárás során, így hamarabb szerezhetnek információt az esetleges fertőződés veszélyéről.

Letöltése és az adatok megosztása a felhasználók számára önkéntes és ingyenes.

Az alkalmazás sem hely, sem pontos idő adatokat nem tárol. Az általa rögzített, titkosított bejegyzések a két készülék azonosítóját (tehát nem telefonszámot), az egymás közelében eltöltött időtartamot és távolságot jelenítik meg. Ezeket az adatokat is kizárólag a járványügyi hatóság kaphatja meg, csak akkor, ha ezt a fertőzöttnek bizonyult felhasználó engedélyezi. A VírusRadart letöltők minimális erőfeszítéssel járulnak hozzá a hatékonyabb védekezéshez a járványügyi készültség idején is. Az egyre kötetlenebb mindennapokban változatlanul fontos elvárás a fertőzési kockázatnak kitett személyek mielőbbi megtalálása.

Minél többen telepítik az alkalmazást saját készülékükre, annál jobb eséllyel, gyorsabban és eredményesebben lehet elejét venni a vírus terjedésének – hangsúlyozza az ITM.
VírusRadar

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés