Hirdetés

Mobilteszt: Xiaomi Redmi Note 9T 5G

themobiltrend.com

2021.03.10. 07:35

Mobilteszt: Xiaomi Redmi Note 9T 5G

Egy biztos: nem a kamerája miatt fogjuk megvásárolni

Hirdetés

Hirdetés

Idén sem lassít a Xiaomi és sorra adja ki a jobbnál jobb készülékeket a vásárlók legnagyobb örömére. A – Nálunk járt gyorsteszten – rovatunk következő vendége a Redmi Note 9T 5G volt, mely modell arra hivatott, hogy tovább erősítse a kínai gyártó pozícióját a mobilpiac középkategóriájában. Vajon sikerül teljesítenie a küldetését? Most kiderül!

Legelső benyomásom az volt a készülékről, amikor előkerült a dobozból, hogy ez egy átcímkézett Xiaomi Mi 10T Lite 5G, ami műanyag burkolatot kapott. Viszont igazán jól sikerült a kivitelezés, mert tapintásra nem az olcsó műanyag érzését kelti a használójában és texturált hátlap miatt kevésbé csúszós az eszköz. Ugyan személy szerint inkább az alumínium és az üveg anyaghasználatot részesítem előnyben, de ebben az esetben ez nem ment a minőség rovására, így ez teljesen elfogadható alternatíva az adott árszegmensben. A jelenlegi kijelző méreteket tekintve elmondható, hogy a 6,53″-os IPS kijelző átlagosnak számít, mindazonáltal 1080 x 2340-es felbontással és 395-ös pixelsűrűség értékkel rendelkezik. Amennyiben belesünk a megjelenítő alá, úgy találunk egy MediaTek Dimensity 800U 5G (7 nm) processzort és egy Mali-G57 MC3 típusú grafikus egységet, amit 4 GB RAM és 128 GB belső tárhely egészít ki. Az akkumulátor kapacitása pedig igen tetemes, mivel 5.000 mAh-es lett és 18W-os gyors töltésre is képes, melynek segítségével 33%-ot tudunk belediktálni az telefonba fél órányi töltéssel.

A hátlapi kamerasziget három kameraegységet foglal magába: egy 48 MP-es fő kamerát, egy 2 MP-es makró és egy 2 MP-es mélységérzékelő szenzort. Érzékeny pont lehet az ultraszéles látószögű kamera hiánya, ami mondjuk sokkal hasznosabb lenne a mélységérzékelő szenzor helyett. Egy biztos: nem a kamerája miatt fogjuk megvásárolni a Redmi Note 9T 5G-t, mivel fotózás terén jóakarattal is átlagosnak mondható a teljesítménye. Ugyan nem rossz a részletesség és a vonalélesség, sőt a zajkezelés kifejezetten jól teszi a dolgát, de a végeredmény valahogy mégsem meggyőző számomra.

Videókészítés tekintetében is hasonló a helyzet, hiába van lehetőségünk 4K/30fps beállítással is rögzíteni felvételeket, de stabilizálás hiányában eléggé “remegősek” a felvételek. Ugyan Full HD-ban 60 fps-t is ki tudunk csikarni a mobilból, de jobban járunk a magasabb felbontással ellenben a képkockaszám növelésével. Azonban a színekkel és a részletekkel nincs nagy probléma és kifejezetten tetszett, hogy egyszerű a kezelőfelület és gyakorlatilag teljesen testre szabható.

A Xiaomi Redmi Note 9T 5G készülékét forgatva a kezeimben az a benyomásom, hogy nem egy rosszul sikerült telefon ez, de nem is lesz slágertermék. Legegyszerűbben úgy tudnám megfogalmazni, hogy a specifikációi és a tudása alapján nem nyújt olyan extrát, amivel ebben a szegmensben kiemelkedne a többi mobiltelefon közül kivéve a dual-5G módot. Érdemes még megemlíteni a 3,5 mm-es Jack csatlakozó és a már jól megszokott infraport meglétét, illetve a készülékház kapott egy vízlepergető bevonatot is. Kevesebb, mint 100 ezer forintért is hozzájuthatunk a Xiaomi Redmi Note 9T 5G-hez, de mégis lábon lőtte magát a Xiaomi, mert a legnagyobb riválisai ennek a modellnek házon belül keresendőek, hiszen a napokban jelent meg az új Redmi Note 10 termékcsalád. Tehát hozta a kötelezőt a cég ezzel a mobilkészülékkel és nem lőhetünk vele mellé a megvásárlásakor (kivéve, ha a választáskor a fotó és videókészítés a fő szempont, mert akkor inkább kerüljük), de a kötelezőn kívül semmi különlegeset nem nyújt számunkra a Xiaomi Redmi Note 9T 5G. Viszont a többi remekbe szabott terméke mellett kár tagadni azt a tényt, hogy a Huawei helyzete sokat lendített a kínai gyártó mobileladási számain az európai piacon. Jól sikerült meglovagolnia a cégnek ezt a hullámot és reméljük, hogy a továbbiakban is kitart ez a lendület.

A TheMobilTrend blog értékelése: 5/3

Svidró Márk
TheMobilTrendBlog
További tartalmak a témában: https://themobiltrend.com/

Xiaomi

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés