Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mi az a VPS, és miként lehet a hasznunkra?

| 2021. 08. 12. | 19:46:00
Gond nélkül megoldható a tömeges e-mail-küldés.
Mi az a VPS, és miként lehet a hasznunkra?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ennek a cikknek a központi témája a VPS, vagyis a Virtuális Privát Szerver bemutatása. Méghozzá azért, hogy a bejegyzésen keresztül világítsunk rá, milyen sokféle módon és célra lehet megoldani a hasznosítását.

Persze első körben arra is ki fogunk térni, hogy pontosan miben is rejlik a VPS lényege. Majd pedig ezt követően fogjuk részletezni a hasznosítás különféle lehetőségeit és módjait.

Először is tegyük tisztába, miben is rejlik a VPS lényege

A VPS kifejezés nem más, mint egy mozaikszó, a Virtuális Privát Szerver rövidítése. Lényegét tekintve arról van szó, hogy a segítségével a saját szerver lehetőségei állhatnak a rendelkezésünkre. Méghozzá egy rendkívül fontos tényezővel együtt.

Merthogy a VPS által kínált lehetőségekkel élve nem ránk hárul annak a feladatait megoldani, hogy a szerver hardveres erőforrásai rendelkezésre álljanak, továbbá a fenntartása sem minket terhel. Nyilván sejthető, hogy ebből nem kevés előny, illetve felhasználási lehetőség származhat. Úgyhogy rá is térünk rögvest ezeknek a részletezésére.

A VPS használatával gond nélkül megoldható a tömeges e-mail-küldés

Merthogy a Rackhostnál is igényelhető VPS lehetőséget kínál arra, hogy levelezőszervert vagy hírlevélküldőt tudjunk üzemeltetni. Ennek köszönhetően hiba nélkül tudjuk kiiktatni a hírlevélküldés egyik gyakori gátló tényezőjét, a mennyiségi korlátozást.

A VPS segítségével tehát anélkül küldhetjük ki nemcsak százasával, hanem akár ezresével is az e-maileket, hogy a mennyiségi korlátozás okozta kellemetlenségekkel számolnunk kellene. Azoknál a vállalkozásoknál jelentkezhet ennek a hasznossága, ahol a hírlevélküldés kulcsfontosságú eleme az értékesítés hatékonyságának.

Persze az üzembe helyezéshez nem árt, hogyha házon belül rendelkezésre áll némi szaktudás, vagy alternatívaként külső forrásból tudjuk megoldani a VPS beüzemelését. Viszont amint ez sikerül, onnantól kezdve zavartalanul lehet a használat.

Mi mindenre lehet még alkalmas a Virtuális Privát Szerver rendelkezésre állása?

Mindenekelőtt ott van az egyre gyakoribb célkitűzés, az okosotthon kialakítása. VPS-t használva bizony nincs arra szükség, hogy az otthonunkban helyezzünk el egy szervert. Vagyis anélkül mehet flottul a kialakítás, hogy a villanyszámla összege drasztikusan növekedne.

Játékszerver kialakításához is alkalmas lehet a VPS. Méghozzá azzal a nem elhanyagolható előnnyel, hogy a segítségével az osztott szervereken üzemeltetett játékszerverek problémáitól mentes lehet maga a kivitelezés.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés