Hirdetés

Hivatalos: új nevet kap a Facebook

MTI

2021.10.29. 08:06

Hivatalos: új nevet kap a Facebook
A kép illusztráció. (Fotó: pixabay.com)

Nagy tervei vannak a cégnek.

Hirdetés

Hirdetés

Meta lesz a Facebook, az Instagram és a WhatsApp közösségi oldalakat működtető vállalat új neve – jelentette be október 28-i virtuális tájékoztatóján Mark Zuckerberg, a Facebook alapító elnök-vezérigazgatója. "A Facebook a világtörténelem egyik leggyakrabban használt terméke (...), de ez egyre kevésbé foglalja magában mindazt, amit csinálunk" – fogalmazott Zuckerberg a Facebook Connectnek nevezett eseményen.

Mintegy 80 perces beszédében az alapító azt is kifejtette: reméli, hogy hamarosan egy "metaverzumot" működtető vállalatként tekintenek majd rájuk.

Az úgynevezett metaverzumban Zuckerberg szerint találkozik a fizikai és a digitális világ és "magával ragadó virtuális online élményt" nyújt majd a felhasználóknak. A terveik szerint a Facebook által gyártott úgynevezett VR-szemüvegekkel a felhasználók interakcióba léphetnek egymással akár egy játékban, akár a munkahelyükön. Az amerikai sajtóban, köztük az Axios hírportálon megjelent értékelések szerint Zuckerberg nem véletlenül időzítette mostanra a bejelentést, ugyanis szándékában állhat elterelni a figyelmet a vállalat körül kialakult botrányról. A Facebook korábbi termékmenedzsere ugyanis egy október elején tartott szenátusi meghallgatáson azt állította: a Facebook és a tulajdonában lévő platformok ártanak a gyerekeknek, és elősegítik a társadalom polarizálódását az Egyesült Államokban, a cég vezetői pedig nem hajlandók változtatni, mert fontosabbnak tartják nyereségüket a biztonsággal szemben. Frances Haugen kijelentette: bár a technológiai óriás tisztában van azzal, hogy egyes tizenévesek számára nyilvánvaló károkat okoz az Instagram, mégsem lép fel kellő mértékben ez ellen. A félretájékoztatásról és az online felületeken észlelt gyűlöletkeltésről azt mondta, hogy a Facebook és platformjai gyengítik a demokráciát.

A Facebook korábbi termékmenedzsere olyan – több tízezer oldalnyi – belső dokumentumokkal látta el az amerikai sajtót, amelyek állítása szerint bizonyítják, hogy az amerikai cég tisztában van a termékei által okozott károkkal.
FacebookMark ZuckerbergMeta

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés