Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Black Lives Matter a Forma-1-et is elérte, de heten nem térdeltek le

| 2020. 07. 05. | 19:14:00
A Ferrari versenyzője meg is indokolta, hogy miért maradt állva.
A Black Lives Matter a Forma-1-et is elérte, de heten nem térdeltek le
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az Osztrák Nagydíj volt a a koronavírus-járvány miatt csaknem négyhónapos csúszással kezdődő Forma-1-es idény első futama. A Black Lives Matter mozgalom a pilóták mezőnyét is elérte. Tizennégyen letérdeltek az osztrák Grand Prix előtt, heten azonban nem.

A ferraris Charles Leclerc és a Red Bull versenyzője, Max Verstappen noha állva maradtak, mindketten támogatásukról biztosították a rasszizmus elleni küzdelmet. Antonio Giovinazzi, Daniil Kvyat, Carlos Sainz és Kimi Raikkonen sem ereszkedtek térdre. Leclerc a Twitteren még az akció előtt megírta, miért nem térdel le:

"Úgy gondolom, hogy a tények és a mindennapi viselkedés fontosabb, mint az olyan formális gesztusok, amelyek egyes országokban ellentmondásos lehetnek. Nem térdelek le, de ez nem azt jelenti, hogy kevésbé lennék elkötelezett a rasszizmus elleni küzdelem iránt, mint más."

 

A versenyt a pole pozícióból rajtoló Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzője nyerte.

A 30 éves Bottasnak ez pályafutása nyolcadik futamgyőzelme, Ausztriában pedig 2017 után másodszor diadalmaskodott. A második helyen Charles Leclerc, a Ferrari monacói versenyzője, a harmadikon pedig Lando Norris, a McLaren brit pilótája végzett, miután a másodikként célba érő, címvédő és hatszoros világbajnok Lewis Hamilton (Mercedes) öt másodperces időbüntetést kapott.

A vb egy hét múlva, szintén a Red Bull Ringen, a Stájer Nagydíjjal folytatódik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés