Végre elkezdődik a magyar raliszezon is!

2020.07.16. 17:45

Végre elkezdődik a magyar raliszezon is!
(Fotó: illusztráció, rallycafemagazin.hu)

A magyarok a szlovákokkal közösen száguldoznak.

Hirdetés

Hirdetés

A nagy hagyományokkal rendelkező Salgó Rallyval kezdődik az idei magyar bajnokság. A legjobb magyar versenyzők ezúttal a szlovák mezőnnyel közösen vágnak neki a viadalnak, így a hétvége során közel kétszáz autó lesz látható a gyorsasági szakaszokon - jelentették be a szervezők csütörtökön Salgótarjánban sajtótájékoztatón.

A Salgó-ralit ezúttal önállóan rendezik meg, az autóverseny a hazai első osztály számára az idei nyitó futam lesz. 

Berényi Ákos, a magyar szövetség rally szakágának vezetője elmondta: a teljes mezőnyt szombaton a 17 órakor kezdődő rajtceremónián, majd vasárnap ismét 17 órától a célba éréskor láthatják a nézők Salgótarján központjában, a Förster Kálmán téren, az úgynevezett kis főtéren.

A mezőny vasárnap egy három gyorsaságiból álló kört teljesít majd többször is: a Rallye1 és a Historic mezőnye háromszor, a Rallye2 párosai pedig kétszer. Előbbiek számára így kilenc, utóbbiaknak hat szakaszos lesz a futam.  A gyorsasági szakaszokat Salgótarján és Kazár, Bátonyterenye és Mátraalmás, valamint Mátraszentimre és Mátrakeresztes között rendezik meg. A Rallye1 mezőnye 121, a Rallye2 pedig 81 kilométernyi gyorsaságit teljesít majd.

Berényi Ákos hozzátette: az, hogy vasárnap egynapos lesz a verseny, könnyítés a versenyzők és a szervezők számára is, és ha ez a forma beválik, így rendezhetik meg a hátralévő versenyeket is.

raliautóverseny

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés