Leállították, majd le is fújták a Miskolc-ralit a tragédia után

2020.08.15. 14:49

Leállították, majd le is fújták a Miskolc-ralit a tragédia után
Ezzel az R5-ös Skodával versenyzett a Dudás Gergő, Tóth Zsolt páros (Fotó: rallycafemagazin.hu)

A világ legbiztonságosabb autóival versenyezve sincs garancia.

Hirdetés

Hirdetés

Leállították, majd le is fújták a szombati Miskolc-ralit, az országos bajnokság második fordulóját, miután a második gyorsasági szakaszon halálos baleset történt

Amint arról beszámoltunk, a Rally1-es kategóriában versenyző Dudás Gergő, Tóth Zsolt páros versenybalesetet szenvedett, melynek következtében a navigátor olyan súlyosan megsérült, hogy életét veszítette. Dudás nem sérült meg komolyabban, de a mentőorvosok sokkos állapotban kezelték. Tóth Zsolt 48 éves volt.

Az MNASZ, a versenyigazgatóság, a rendező és a versenyzők képviselőjének javaslata alapján a felügyelő testület azt a döntést hozta, hogy a rendezvény nem folytatódik.

Holczer Dániel navigátor a Kossuth Rádiónak úgy nyilatkozott, hogy szörnyű tragédia történt, ami nagyon ritkán, de előfordul.

A világ legbiztonságosabb autóival versenyzünk, azt kell, hogy mondjam, hogy méltó körülmények mellett, olyan biztonsági terv, betartott és betartatott biztonsági követelmények mellett, amelyek mellett százezerből egyszer, de sajnos előfordulhat (ilyen baleset). Nincs garancia. Zsolttal most olyan tragédia történt, ami, azt gondolom, hogy évtizedenként egy sajnos előfordul és megtörténik.

 

tragédiaraliMiskolc-rali

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés